Opinia Timisoarei

Daca dispar urmele de gloante de pe ziduri, din Revolutia de la Timisoara vor ramane doar povestile. Propunerea facuta Consiliului Local de cetateanul de onoare Corneliu Vaida

TIMISOARA. Semnal de alarma tras de revolutionarul Corneliu Vaida, cetatean de onoare al Timisoarei.

Acesta s-a adresat consilierilor locali la ultima sedinta in plen aducandu-le in atentia ca, odata cu renovarea fatadelor cladirilor din centrul orasului, se pierd marturii ale celui mai important moment al istoriei recente a Timisoarei – Revolutia din Decembrie 89.

Corneliu Vaida crede ca trebuie gasita o solutie pentru ca urmele gloantelor care au incercat sa inabuse descatusarea din comunism a Timisoarei sa nu dispara.

Vreau sa aduc in atentia Consiliului Local o problema pe care am observat-o. Ca urmare a unei initiative laudabile a primariei si a proprietarilor, unele cladiri din centru sunt renovate. Insa, constat ca, cu ocazia acestor renovari, dispar urmele de gloante de pe pereti, urme care sunt marturii istorice a celor ce s-au intamplat acum 31 de ani. Cred ca s-ar putea gasi o solutie ca acele urme de gloante sa fie pastrate, ca sa nu se uite cele ce s-au intamplat in Decembrie ’89. In Calea Girocului s-au sters, pe frontispiciul Hotelului Timisoara s-au sters. Asa, incet, incet se vor sterge toate urmele din Timisoara si vor ramane doar povestile. Unele adevarate, altele nu. M-as bucura daca ati gasi o solutie in sensul asta„, le-a transmis Corneliu Vaida consilierilor locali.

Ramane de vazut daca in solutiile arhitecturale pentru reabilitarea cladirilor istorice din centrul orasului isi vor gasi loc modalitati de evidentiere a acestor marturii ce mai pot fi observate inca pe fatada Palatului Loffer, spre exemplu.

Exit mobile version