Opinia Timisoarei

DA, parcarilor in Timisoara! Consilierii locali au decis sa sprijine o investitie americana in 3 parcari subterane in centrul orasului

Necesitatea construirii de parcari in centrul orasului i-a unit pe consilierii locali. Cu totii au votat pentru trecerea a 8 ha in concesiunea ADP, iar pe acest teren sa fie amenajate parcari subterane in asociere cu o firma americana.

Indiferent de culoarea politica, toti cei 24 de consilieri locali prezenti la plenul de marti au ridicat mana si au aprobat atribuirea in concesiune ADP, fara licitatie, a mai multor hectare de teren din zona centrala. Societatea pentru Administrarea Domeniului Public se va asocia cu firma americana Walco Monceau Group Inc. Americanii vor sa construiasca trei parcari subterane in urmatorii patru ani. Investitia s-ar face pe banii americanilor, 30 de milioane de euro, din care s-ar asigura peste 2.500 de locuri de parcare.

Gheorghe Ciuhandu i-a multumit lui Ovidiu Ciuhandu pentru sprijin

„Eu cred ca trebuie sa facem pasul acesta. Este mare nevoie de parcari in Timisoara si e nevoie ca cineva sa vina sa investeasca in acest lucru. Imi doresc ca Executivul sa sprijine aceasta investitie, iar in 2 ani noi, timisorenii, sa beneficiem de cel putin o parcare”, a spus consilierul local PDL Ovidiu Ciuhandu.

„Domnule Ovidiu Ciuhandu, va multumesc ca ati inteles esenta acestui demers si ca trebuie sa ne trezim si sa realizam ca este nevoie ca americanii sa vina sa faca investitii in
Timisoara”, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu. Consilierul local l-a asigurat de tot sprijinul sau in acest proiect.

Reprezentant al societatii civile, Adrian Stoica, coordonatorul Grupului de initiativa in promovarea opiniei publice, a cerut sa ia cuvantul si sa isi spuna parerea in legatura cu acest proiect. Doar 11 consilieri au votat in favoarea lui, asa ca Stoica nu a fost lasat sa vorbeasca si a parasit sala de plen.

Parcul Copiilor se va finaliza! Data nu o stie nimeni

Pe ordinea de zi a alesilor locali a intrat si proiectul privind finalizarea Parcului Copiilor in 6 iunie. Din nefericire pentru timisoreni, parcul nu se va finaliza de Ziua Copilului. Asta pentru ca in urma discutiilor cu Vasile Ciupa, directorul Directiei de Mediu din cadrul Primariei s-a ajuns la concluzia ca nu poate fi stabilita o data clara pentru terminarea reabilitarii acestui parc. Conform amendamentului propus de Radu Toanca  (PSD), Parcul Copiilor ar urma sa fie finalizat la 6 luni dupa semnarea contractului de excutie. Amendamentul a trecut in unanimitate.

Exit mobile version