Opinia Timisoarei

Un cutremur de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs luni in Banat, in zona Herculane! Nu s-a simtit la Timisoara

BAILE HERCULANE. S-a cutremurat Banatul! Un seism cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs luni, la ora 11,13, in zona Carasului, la o adancime de 4 kilometri.
Potrivit unui comunicat al Institutului National de Fizica Pamantului, cutremurul a avut o intensitate de III-IV pe scara Mercalli si s-a simtit in zona epicentrala.

„Slabut de tot. S-a simtit la 4 km de Mehadia, in dealurile Bolvasnitei. A fost simtit in zona de mai multe persoane, dar cam atat. Se punea problema daca exista vreo legatura intre ce se intampla in Japonia si ce e la noi… Face parte din activitatea normala a zonei. Se stie foarte bine ca Culoarul Timis – Cerna este o zona activa din punct de vedere seismic si cutremure in zona Herculane au fost si vor mai fi”, ne-a spus Dan Rau, de la Observatorul Seismologic Timisoara.

Cutremurul de azi – o bucurie pentru banateni! Nu are legatura cu Superluna din 19 martie!

Dan Rau spune ca seismul produs astazi reprezinta o adevarata bucurie pentru banateni, deoarece este un anunt ca nu se va petrece un cutremur puternic in viitorul apropiat.   „Nu are nicio legatura cu apropierea lunii. Acestea sunt niste fenomene care apar cu o anumita periodicitate”, ne-a mai spus specialistul Observatorului Seismologic Timisoara.

Exit mobile version