Opinia Timisoarei

Cursuri de advocacy si lobby pentru 100 de timisoreni care vor sa se implice in deciziile autoritatilor locale. Timisoara are cea mai mare biblioteca pentru lobbysti din Europa

TIMISOARA. 100 de timisoreni implicati in diverse asociatii si organizatii pot participa, gratuit, la cursuri de formare profesionala in domeniul advocacy si lobby. Vor face studii de caz si se vor implica in deciziile autoritatilor locale si judetene.

In total, in toata tara 800 de cursanti vor deveni experti in lobby si advocacy. Este vorba in special despre reprezentanti ai patronatelor, sindicatelor, ONG-urilor, camerelor de comert si asociatiilor de IMM-uri. Ei vor parcurge un program compus din doua cicluri, unul incepand la sfarsitul lunii mai si incheindu-se in luna septembrie.

Timisorenii se pot inscrie pana in 12 mai, iar pe tot parcursul verii, cu o vacanta in luna august, vor invata cum se implice si sa schimbe viziunea autoritatilor locale.

„Din cei 800, ne-am propus sa scoatem 160 de lobbysti profesionisti. Ne-am dori sa fie cat mai multi, dar targetul minim va fi de 160. Toti vor fi membri ai academiei (n.r. Academia de Advocacy) si se vor implica si la nivel local, dar si la nivel national”, a explicat Radu Nicosevici, presedintele Academiei de Advocacy.

Potrivit liderului lobbystilor, Timisoara se numara printre acele orase din tara in care timisorenii stiu cat de cat ca  pot participa la dezbateri publice si ca sunt multe orase in care cetatenii nu au auzit de asa ceva.

Pentru a se inscrie, timisorenii trebuie sa indeplineasca anumite conditii, pentru a putea, in cele din urma, sa genereze schimbarea de care este nevoie.

„Zici ca e o chestie stiintifico-fantastica treaba asta. Am fost la o sedinta la Bucuresti si ne-am intalnit cu un cursant din Cluj. Mi-a spus ca e un blablabla acolo, ca nimeni nu vorbeste nimic concret. Asa este. Daca un lider de sindicat a realizat ca nu este ok modul de abordare, atunci reusim sa facem ceva”, mai spune Nicosevici.

Mai mult decat atat, Timisoara are in prezent cea mai mare biblioteca in domeniul lobby si advocacy. „Fara sa fiu modest, in Timisoara exista cea mai tare biblioteca pe problema de lobby si advocacy din Europa. Nu exista un loc mai bun ca aici, in care sa se adune atata literatura, atat virtual, cat si clasic”, a declarat Radu Nicosevici.

La finalul cursurilor va fi infiintata o asociatie profesionala a lobbystilor, pentru ca aceasta sa devina o masa critica, care sa miste lucrurile in societate, spun organizatorii. Inscrierile pentru cursuri se pot face pe pagina de internet implicat.info.

Exit mobile version