Opinia Timisoarei

Curiosul caz al domnului Rus de Timisoara Saracens se va rejudeca in aceasta saptamana

TIMISOARA. Suspendat pe degeaba 8 etape. Asa poate fi tradusa judecata la care a fost supus jucatorul echipei de rugby Timisoara Saracens dupa incidentul violent din partida de la Baia Mare. Sa rezumam ce s-a petrecut atunci, in etapa a IV-a. In minutul 22, jucatorul echipei banatene a fost victima unei agresiuni din partea rugbystului originar din Fiji, Taniela Marunawasawasa.

CITESTE SI: Descoperire macabra, la Timisoara. O femeie a fost gasita inecata 

Chiar sub privirea arbitrului, dar si a intregii tari, partida fiind transmisa pe TVR HD, jucatorul gruparii din Baia Mare a tabarat efectiv cu pumnii pe Vasile Rus si l-a lovit momente bune la nivelul capului si al fetei, chiar si cand acesta era cazut la pamant. Fijianul a fost eliminat, iar la finalul partidei „s-a scuzat” spunand ca a fost victima unor atacuri rasiste din partea lui Rus. Expresiile ca „maimuta neagra” sau „maimuta puturoasa” nu au fost auzite de nimeni de pe teren, adica din cei 30 de jucatori, plus cei trei arbitri. Doar capitanul baimarenilor, Danila, ar fi auzit o singura data cuvantul „maimuta”.

Spusele lui Marunawasawasa au fost combatute de Vasile Rus, dar si de intreg staff-ul banatean, asta in timp ce jucatorul Timisoarei era „rastignit” in presa maramureseana si pe pagina oficiala de social media a CSM Stiinta Baia Mare.

Lucrez de 7 ani cu Vasile Rus. I-am fost coleg de echipa si apoi antrenor si pot sa spun cu mana pe inima ca Vasi nu este acel om despre care zic cei de la Baia Mare. In tot acest timp, la Timisoara au fost multi jucatori de culoare si nimeni nu a avut de suferit din acest punct de vedere. Din contra, Vasi a avut grija ca ei sa se simta respectati si apreciati aici. Rus este un jucator care da 100% pe teren si este un om care nu foloseste aceste cuvinte”, a spus Sosene Anesi, antrenorul echipei.

Precedent periculos

Ei bine, Comisia de Disciplina, desi nu a avut nicio dovada audio-video sau martori neutri, l-au condamnat pe Vasile Rus la 8 etape de suspendare, in timp ce „agresorul” a primit doar 3.

Sub aceasta umbrela a rasismului se pot crea precedente. Oricine ar putea spune si declara ca a fost jignit fara sa aiba dovezi, iar Comisia ar trebui sa aplice apoi aceeasi pedepasa. Nu cred ca este normal ca un jucator sa fie suspendat fara dovezi si doar pe cuvantul unuia contra cuvantului altuia. Fapt pentru care am facut apel si asteptam sa fim chemati la rejudecarea cazului”, ne-a spus Attila Brosovski, managerul sportiv al clubului.

Vasile Rus, care are un „cazier sportiv curat”,adica nu a luat niciun cartonas rosu in ultimii ani a ispasit deja doua din etapele de suspendare.

Exit mobile version