Opinia Timisoarei

Curcubeu in sensurile giratorii din Timisoara. Se construiesc fantani ornamentale cu sute de jeturi de apa iluminate cu leduri multicolore

TIMISOARA. Dupa ce la inceputul anului trecut reprezentantii Primariei anuntau ca in Timisoara vor fi construite noi fantani ornamentale in mai multe intersectii din oras, acum reprezentantii Consiliului Local au aprobat Studiile de Fezabilitate pentru 4 astfel de fantani.

CITESTE SI: Largirea la 4 benzi a drumului Timisoara – Mosnita, intr-o noua etapa. Momentul in care s-ar putea deschide santierul 

In sensul giratoriu din Piata Iuliu Maniu, fantana este proiectata sa fie dotata cu jeturi de tip snowy foam. Jetul din mijloc va avea o inaltime 6 metri, iar alte 12 se vor inalta pana la 4 metri, iar alte 8 tasnitori se vor ridica pana la 2,5 metri. Toate vor fi iluminate cu proiectoare cu leduri rezistente la apa. Lucrarile ar urma sa coste 112.225 de euro.

La iesirea din oras spre Arad, in sensul giratoriu de la Selgros, fantana ar urma sa fie construita din beton armat, cu un diametru de 18 metri si sa contina nu mai putin de 165 de jeturi de apa, iluminate de 149 de lampi. Pentru aceasta fantana sunt alocati 215.318 de euro.

O a treia fantana ornamentala ar urma sa fie construita in Calea Lipovei. Aceasta va avea o suprafata a bazinului de 28 de metri, cu un diametru de 6 metri si va contine 13 jeturi de apa cu 14 leduri. Valoarea lucrarilor la aceasta fantana se ridica la putin peste 67.000 de euro.

Inca o fantana va fi construita in sensul giratoriu de pe Bd. Antenei cu suma de 173.232 de euro. Aceasta e prevazuta cu 89 de jeturi de apa si 90 de lampi LED si va avea un diametru de 15 metri.

Pentru fiecare dintre fantanile ornamentale ce vor fi amenajate in sensurile giratorii din oras durata de realizare a constructiilor este de 6 luni.

Consiliul Local a aprobat in sedinta in plen de luni, 15 iulie, studiile de fezabilitate pentru cele patru fantani ornamentale.

Exit mobile version