Opinia Timisoarei

Curcubeu de etnii la Muzeul Satului Banatean, de Festivalul Etniilor. Minoritatile au defilat in costume populare

TIMISOARA. Timisorenii au mers in numar mare duminica la Muzeul Satului Banatean, unde s-a desfasurat o noua editie a Festivalului Etniilor. Minoritatile au defilat in costume populare, au dansat si au cantat, spre bucuria tuturor celor prezenti.

Ca in fiecare an, manifestarea a debutat cu Parada Portului Popular. Reprezentantii etniilor si-au asteptat oaspetii la fiecare gospodarie, cu produse culinare specifice. Au urmat apoi cantece si dansuri populare, cu participarea unui numar important de ansambluri folclorice: maghiari, bulgari, germani, sarbi, cehi, ucraineni, evrei, romi, slovaci si italieni.

„Banatul este un model de buna convietuire intre etniii. Suntem o mare familie – cu romani, maghiari, sarbi, germani, bulgari, cehi, ucraineni, slovaci, romi, italieni sau alte etnii. Ma bucur ca, desi vremea a fost capricioasa, au venit foarte multi timisoreni, curiosi sa vada portul popular al fiecarei etnii, jocul lor, dar si sa guste din bucatele traditionale”, a tinut sa precizeze Claudiu Ilas, directorul Muzeului Satului Banatean.

Nasii celei de-a 14-a editii a Festivalului Etniilor au fost bulgarii, care au intampinat oaspetii in curtea gospodariei din Capalnas.

Exit mobile version