Opinia Timisoarei

Cum vorbeste Crin Antonescu in limba engleza. VEZI VIDEO cu discursul de la intalnirea cu delegatia!

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a vorbit la Cotroceni in limba lui Shakespeare cu oficialii delegatiei comune a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, in contextul discutiei despre criza politica si situatia economica.

Foarte emotionat la primul sau discurs in limba engleza, Crin Antonescu a spus despre ministrul de Finante, Florin Georgescu ca este „the father and mother” (in traducere, „mama si tatal”).

Apoi, Crin Antonescu s-a prezentat delegatiei aflate la Cotroceni ca fiind presedintele interimar, „presedintele in exercitiu”.

Ulterior, Crin Antonescu a explicat delegatiei ca actuala criza politica nu afecteaza negocierea cu FMI si Banca Mondiala.

Cred ca putem vorbi despre o criza politica, dar in primul rand aceasta criza politica nu influenteaza negocierea cu FMI si Banca Mondiala, pentru ca Guvernul are un program politic, are angajamente si viziune, iar criza politica care sper sa se termine la finalul acestei luni nu influenteaza, nu afecteaza aceasta discutie„, a completat Antonescu.

Presedintele interimar le-a mai explicat celor prezenti ca nu este seful Executivului, ci prim-ministrul.

In plus, presedintele interimar gesticula des, mai exact atunci cand nu isi gasea cuvintele.

Delegatia FMI se afla in vizita de lucru la Bucuresti timp de doua saptamani, incepand cu data de 31 iulie, pentru cea de-a sasea misiune de evaluare a economiei romanesti.

La inceputul intalnirii, seful misiunii FMI, Erik de Vrijer, a declarat ca este „putin ingrijorat” de impactul pe care il are actuala situatie politica din Romania asupra economiei.

Video-ul nu poate fi incarcat.
Exit mobile version