Opinia Timisoarei

Cum vom schimba pubelele deteriorate in momentul implementarii sistemului ‘Plateste pentru cat arunci’ la Timisoara si in judet

TIMISOARA. RETIM si ADID vor sa implementeze in curand programul „Plateste pentru cat arunci”, unul care va aduce schimbari in modul in care vom selecta deseurile, atat pentru o colectare mai eficienta, cat si pentru a plati mai putin.

Asta nu inseamna ca actualul sistem de colectare va fi uitat complet. Unele elemente care sunt in vigoare in prezent vor fi folosite si in cadrul noului program. Una dintre acestea este schimbarea pubelelor deteriorate.

In aceasta situatie se va proceda la fel ca in prezent. Proprietarul unei locuinte contacteaza compania printr-un apel la call center sau printr-un e-mail la adresa contact@retim.ro. Acesta anunta ca are o pubela ce nu mai poate fi folosita, dupa care ii este cerut codul ce client, dar si cateva fotografii ale containerului defect. Clientul face o solicitare pentru inlocuirea pubelei, ulterior fiind indrumat pentru procesul de inlocuire.

In cazul asociatiilor de proprietari, administratorul este cel care constata faptul ca s-a deteriorat o pubela si tot el anunta care anunta RETIM.

Va reamintim, in prezent pentru aruncarea deseurilor, RETIM pune la dispozitie clientilor pubela neagra si pe cea galbena, dar si clopotele de sticla, rezervate exclusiv acestui tip de deseuri.

In sistemul „Plateste pentru cat arunci”, colectarea se va face mai exact si prin introducerea pubelelor maro si albastra.

In pubela neagra vor fi depuse scutece, tampoane, cenusa din sobe, oase, excrementele animalelor de casa, resturile de vegetale tratate cu pesticide, lemnul tratat sau vopsit, continutul sacului de aspirator, mucuri de tigara, haine sau materiale textile maruntite sau vesela sparta din portelan sau sticla.

In pubela maro vor fi aruncate resturi alimentare(produse lactate, oua intregi, resturi de carne si peste gatite), resturi de paine, cereale, zat de cafea, resturi de ceai, par, blana, coji de oua sau nuca, rumegus, fan,paie, plante de casa, cenusa din soba(cand se arde doar lemn).

De asemenea, in noul sistem, in pubela galbena vom depune doar deseuri reciclabile din plastic sau metal. Acestea vor fi clatite, pliate sau strivite.

Hartia si cartonul urmeaza sa fie depuse in noul recipient de culoare albastra.

Clopotele verzi vor fi in continuare dedicate sticlei, iar in pubela neagra vor fi puse doar deseuri reziduale.

Exit mobile version