Opinia Timisoarei

Cum va arata viitoarea parcare supraetajata de langa Spitalul de Copii din Timisoara, de peste 9 milioane de euro. A fost finalizat Studiul de Fezabilitate. Foto

TIMISOARA. Continua proiectul inceput de fosta administratie, care vizeaza ridicarea unei parcari in centrul Timisoarei pe strada Iosif Nemoianu nr. 3.

CITESTE SI: Nu viteza, ci pietonii au provocat cele mai multe tragedii in accidente pe strazile din Timisoara si pe soselele din judet, anul trecut. Pe locul trei sunt abaterile biciclistilor. 47 de vieti curmate si 59 de oameni grav raniti 

Aceasta ar urma sa fie ridicata in vecinatatea cantinei Liceului Nikolaus Lenau, pe un teren cu o suprafata de aproape 5.000 mp. Pe aceasta parcela insa se gasesc imobile apartinand Spitalului de Copii, intre care Ambulatoriul de Specialitate si casa Ronald McDonald, unde stau parintii copiilor internati pe perioada indelungata. In primavara lui 2021 s-a reusit intocmirea Planului Urbanistic de Detaliu, in noiembrie 2021 primaria a scos la licitatie Studiul de Fezabilitate, iar in decembrie 2021 a fost anuntat castigatorul.
Abia in mai 2022 a semnat contractul, iar acum, in 2023, municipalitatea anunta finalizarea documentatiei de 40.000 de euro si prezinta primele imagini din SF.

Comisia Tehnico-Economica din cadrul Primariei Timisoara a avizat Studiul de Fezabilitate pentru „Parcarea Louis Turcanu”, prima parcare multietajata ce ar putea fi ridicata de municipalitate. Dupa aprobarea indicatorilor de catre Consiliul Local Timisoara, primaria va lansa licitatia pentru proiectarea si executia acesteia.

Parcarea va avea 3 etaje supraterane si 2 etaje subterane in care ar urma sa fie integrate mai multe functiuni: statii de incarcare a masinilor electrice, dar si locuri de parcare pentru biciclete. De asemenea, pe terasa parcarii vor fi instalate panouri fotovoltaice, dar si plante agatatoare pe fatade, conform reprezentantilor primariei.

Parcarea de pe str. Nemoianu si va fi accesibila atat personalului de la Spitalul Louis Turcanu, cat si soferilor care au nevoie de un loc de parcare in zona, inclusiv pentru vizite la spital. Parcarea va avea 184 de locuri, va fi dotata cu lift, sistem de supraveghere video si locuri dedicate persoanelor cu dizabilitati.
Pentru iluminat vor fi folosite panouri fotovoltaice la nivelul terasei, zonele de acces vor fi monitorizate, iar soferii vor putea afla din timp daca exista locuri libere. De asemenea, pentru soferii de masini electrice sau hibride, acestia vor avea la dispozitie 6 locuri cu statii de incarcare pentru vehicule electrice. Proiectul include si locuri pentru parcarea bicicletelor.

Conform documentatiei, parcarea va costa 45 de milioane de lei, adica peste 9 milioane de euro.

Exit mobile version