Opinia Timisoarei

Cum va arata Piata Unirii din Timisoara ca o imensa parcare si cum se va circula? Iata o demonstratie FOTO!

TIMISOARA. Nici n-a apucat bine Nicolae Robu sa faca anuntul ca de miercuri soferii timisoreni vor putea parca in Piata Unirii, ca a si aparut pe internet o demonstratie foto a felului in care va arata locul de promenada din centrul orasului.

O poza in care a fost simulata parcarea a 150 de masini, asa cum a facut cunoscut primarul Timisoarei, circula deja pe retelele de socializare si face deliciul utilizatorilor.

Cei de la pagina de Facebook Robu taie panglica au ‘confectionat’ fotografia care prefigureaza felul in care va arata Piata Unirii incepand din aceasta saptamana si atrag atentia ca e pentru prima oara cand un primar decide deschiderea Pietei pentru traficul auto.

CITESTE SI: Liber la masini in Unirii! Soferii vor circula si vor putea parca in Piata Unirii din Timisoara! Aceasta e solutia primarului Nicolae Robu pentru trafic si lipsa locurilor de parcare din centru

Nicolae Robu a anuntat marti ca soferii timisoreni vor putea circula cu masinile prin Unirii

Vom asigura incepand de maine circa 150 de locuri de parcare in Piata Unirii, pe pavaj. De asemenea, incercam sa deschidem, tot de maine, dar oricum vom deschide, o cale de legatura intre strada Gheorghe Lazar si partea cealalta a Pietei Unirii – catre Tribunal, prin Piata Unirii, pentru trafic usor. Se traverseaza Piata Unirii prin fata Palatului Baroc. Locurile de parcare vor fi undeva delimitate in zona si in partea dinspre Lenau“, a declarat primarul Nicolae Robu.

Intrebat daca nu era mai simplu sa redeschida temporar traficului pietonala Marasesti, edilul a fost categoric.

Pietonala nu o deschidem, aceasta este singura modificare. Nu deschidem strada Marasesti, pentru ca ea este foarte folosita in aceasta perioada a anului, nu ar fi bine sa o scoatem din circuitul de agrement“, a conchis Nicolae Robu.

Se va circula asadar in Piata Unirii pana cand muncitorii vor deschide acolo santierul sau pe strazile de langa Tribunal. Edilul Timisoarei spune ca nu va afecta cu nimic circulatia auto in zona.

Se va circula atata cat nu ne incurca faptul ca s-a realizat deschiderea, pana ajungem in Piata Unirii cu santierul sau in zona Tarcului. Luam toate masurile care ne vin in minte pentru a fluidiza traficul. Se va circula pe ambele sensuri. S-a discutat, nu afecteaza nimic. Se va circula pe piatra, numai ca se vor pune jaloane ca sa delimiteze zona carosabila. Se va circula cu cel mult 30 de kilometri la ora”, a mai spus primarul.

Exit mobile version