Opinia Timisoarei

Cum va arata cea mai moderna baza sportiva din Timisoara. Va fi ridicata intr-un an, langa stadionul Dan Paltinisanu

TIMISOARA. Daca noul stadion al Timisoarei nu a ajuns inca nici macar la stadiul de proiect bun de licitat, orasul va avea intr-un an o baza sportiva moderna in apropierea batranei arene Dan Paltinisanu.

CITESTE SI: Restrictii de trafic in continuare pe cea mai tranzitata sosea din vestul tarii. Se fac reparatii si in weekend. Anuntul DRDP Timisoara 

Complexul sportiv ce urmeaza sa fie amenajat va avea un teren de dimensiuni normale, cu iarba artificiala, instalatie de nocturna si tribune pentru 500 de spectatori. Langa acest prim teren urmeaza sa fie amenajat un altul, de dimensiuni mai mici, unde sa se poata juca minifotbal, baschet si handbal. Tot in aceasta zona va fi construita si o cladire administrativa si vor fi facute si locuri de parcare.

Noua baza sportiva va purta numele fostului antrenor Constantin Radulescu si este construita de catre Compania Nationala de Investitii.
Primaria are doar obligatia curatirii terenului, sa finanteze cheltuielile pentru racordurile la utilitati si mai apoi s-o intretina in urmatorii 15 ani.

Pana sa inceapa insa constructia bazei sportive, au demarat operatiunile de asanare a zonei.

Recent muncitorii au descoperit un canal din beton, de existenta caruia nu se stia, si prin care treceau tevi vechi, dezafectate.

In scurt timp, conductele au fost ridicate din acest loc, iar viceprimarul Cosmin Tabara a anuntat ca in zona mai este doar un cablu de electricitate care va fi indepartat in zilele urmatoare.

Luni va fi predat amplasamentul catre proiectant. Mai e de rezolvat un lucru cu Enelul, cu mutarea unui cablu, dar e rezolvata si aceasta problema in cateva zile”, a declarat Cosmin Tabara.

Viceprimarul Cosmin Tabara a mai adaugat ca o astfel de Baza de tip1 ar putea fi construita si zona Mircea cel Batran, din Timisoara, baza ce va fi asemanatoare cu cea de pe strada Costica Radulescu. Este posibil ca si acest complex sportiv sa fie construit cu bani de la Compania Nationala de Investitii.

Cine a fost Costica Radulescu

Constantin Radulescu s-a nascut la Comarnic, in Prahova, si ca fotbalist a evoluat pentru Vulturii Comarnic, Dinamo Brasov, Dinamo Cluj sau Dinamo Bacau. Ca antrenor si-a inceput activitatea la Dinamo Bacau, apoi la Botosani, pentru ca intre 1975 si 1979 sa o conduca pe Poli Timisoara. A urmat un an la o alta echipa din Timisoara, UMT, si mandate pe bancile formatiilor din Suceava, Targoviste, Bacau sau Galati. In 1988 a revenit sub alb-violet, a preluat-o pe Poli din liga a doua si a dus-o in Cupele Europene. In 19 septembrie 1990, cu el pe banca, Poli Timisoara invingea cu 2-0 acasa ppe Atletico Madrid, cu golurile lui Adrian Bungau si Octavian Popescu. Poli a pierdut cu 1-0 la Madrid in retur, dupa care a fost eliminata din competitie de Sporting Lisabona. Dupa plecarea de la Poli, in 1991, le-a pregatit pe Farul Constanta si Vega Caransebes. A mai antrenat-o pe Poli in sezonul 1994-1995, iar in campionatul 1998-1999 a stat din nou pe banca UMT-ului.

Situatia actuala a infrastructurii sportive din oras

Pana la realizarea acestor proiecte, Timisoara sta catastrofal la capitolul stadioane, cu toate ca pe unele dintre ele inca se mai joaca.

Stadionul Dan Paltinisanu, va implini in mai putin de o luna 58 de ani de existenta. Cu toate ca instalatia de sonorizare mai da rateuri, iar malul de pamant a luat-o la vale atat in zona peluzei sud, cat si in spatele tribunei oficiale, pe fostul „1 Mai” inca se mai disputa meciuri.

Stadionul Stiinta este cel pe care evolueaza ASU Politehnica in liga secunda. Exista si pentru aceasta arena un plan de modernizare, al Universitatii Politehnica, insa deocamdata nu au inceput lucrarile.

Stadionul CFR este ocupat in prezent de spitalul de campanie ce ingrijeste bolnavi de coronavirus. Avand in vedere lucrarile de infrastructura medicala facute in zona, nu se stie cand, sau daca, se va mai putea juca fotbal pe acest gazon. Aici au evoluat pana in urma cu cativa ani echipele de baieti si fete ale clubului CFR.

Stadionul Electrica este casa celor de la Ripensia si ACS Poli Timisoara. Aici au fost facute mici lucrari de modernizare in 2020. Au fost instalate scaune noi in tribuna de deasupra vestiarelor.

Stadionul Gheorghe Rascanu este casa rugbystilor de la SCM Timisoara, insa aici nu s-a mai jucat de mai bine de un an. Intre timp, gazonul a fost refacut, dar si tribuna metalica a fost modernizata. Echipa de rugby va relua in acest an meciurile de acasa pe acest stadion.

Revenind la sportul rege, la doi pasi de stadionul Electrica se afla ruinele fostului stadion UMT, care in zilele noastre este doar un teren plin de buruieni. Au mai ramas doar putine lucruri care amintesc ca in urma cu doua decenii aici veneau Rapid, Steaua sau Universitatea Craiova.

Fotbal se mai poate juca in Timisoara si pe stadioanele Ciarda Rosie, pe care a evoluat o vreme si Ripensia Timisoara, si Colterm, acesta din urma fiind rezervat insa juniorilor.

Stadionul Dacia, aflat la cateva strazi distanta de arena Gheorghe Rascanu, este si el intr-o stare avansata de degradare.

Exit mobile version