Opinia Timisoarei

Cum te feresti de cel mai puternic virus informatic din istorie! Afla aici ce face virusul!

A aparut teroarea calculatoarelor, un nou virus informatic, despre care oamenii de IT spun ca este cel mai puternic din istorie. Potrivit celor de la Kaspersky Labs,TDL-3 a afectat peste 4,5 milioane de computere in primele trei luni ale lui 2011.

Virusul a lovit cel mai mult in special in SUA, Marea Britanie, Italia si Franta.

Cum functioneaza

Daca TDL-4 iti infecteaza computerul, acesta se poate copia apoi singur pe un altul pe internet. Caracteristicile acestui rootkit permit autorilor sa creeze o retea formata din milioane de computere infectate din intreaga lume. Reteaua computerelor afectate se numeste botnet, iar in final hackerii pot obtine controlul total asupra calculatoarelor infectate.

TDL-4 instaleaza pe un computer infectat aproximativ 30 de „utilitare”, inclusiv programe anti-virus false si sisteme pentru cresterea traficului publicitar si distributia de spam.

Una dintre cele mai importante caracteristici a TDL-4 este capacitatea de a infecta sisteme de operare Windows pe 64 de biti. De asemenea, pentru controlul botnet-ului – pe langa serverele de comanda si control – este folosita pentru prima data reteaua publica pentru schimb de fisiere numita Kad.

Cum te feresti de el?

Ai grija ce e-mailuri deschizi, ce fisiere primesti pe messenger si de la cine le primesti! Stai cu ochii in patru pe ce intra in calculatorul tau!

Exit mobile version