Opinia Timisoarei

Cum se vede din Portugalia ‘mall-ul’ din centrul istoric al Timisoarei? Supararea primarului Nicolae Robu

TIMISOARA. O multime de localuri cochete, terase, restaurante, baruri si o salba de magazine apartinand marilor branduri, cu vitrine stralucitoare. Asta promitea in centrul istoric la Timisoara primarul Nicolae Robu, la scurt timp dupa reabilitare.

Edilul sef al Timisoarei era convins ca nu peste multa vreme spatiile de la parterul cladirilor istorice se vor schimba radical, iar in centrul vechi vom putea vorbi despre un mall desfasurat pe strazi.

Nimeni nu-si va mai permite sa tina spatii la parter, dar si mai sus, blocate cu tot felul de activitati ineficiente, chiar cu spatiu de locuit. Toate acele spatii de la parter vor deveni spatii pentru magazine de lux, de baruri,de restaurante si acolo vom avea, daca imi este permisa aceasta formula de exprimare, un mall distribuit pe un spatiu vechi. Din punct de vedere al activitatilor putem spune ca va fi ca si un mall, altminteri, desigur, conceptul de mall e altceva. Va fi superb„, declara in 2015 pentru opiniatimisoarei.ro primarul Nicolae Robu.

Iata insa ca, dupa 3 ani de la acel moment, zona centrului istoric e departe inca de asa ceva. O spune chiar Nicolae Robu din Portugalia, unde se afla in aceste zile.

MINUNAT ORAȘ, PORTO!

Râu, ocean, munte -toate se întâlnesc aici! Construcții moderne, dar și clădiri istorice excepționale. Ieri după-amiază, am vizitat orașul ca loc de loisir. Cel mai mult mi-a plăcut zona Ribeira, sit sub protecție UNESCO. Seara mai târziu, am petrecut puțin timp în “Paris Galleries”, unde una dintre străzi, de circa 200 m lungime, are la parter exclusiv restaurante cu terase în față. Va fi oare, cândva, la fel, pe străzi precum Eugeniu de Savoya, Mercy, Alecsandri, Ungureanu? Răspunsul meu: probabil că da, când Timișoara va avea un număr mult mai mare de turiști -de la 1 milion pe an în sus-, respectiv dacă dezvoltarea actuală va continua măcar încă 10 ani! Până atunci, ne împăcăm cu ideea că sunt mai profitabile… farmaciile decât restaurantele, dat fiind numărul lor în Piața Victoriei, spre exemplu!„, a notat primarul Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook, unde a postat si mai multe fotografii.

Exit mobile version