Opinia Timisoarei

Cum se va circula prin intersectia de la Marasti, la Timisoara, cand va fi gata. Nicolae Robu: pista de biciclete va fi redesenata. Ce se intampla cu copacii

TIMISOARA. Da asigurari ca pista de biciclete proaspat desfiintata pe santierul pentru largirea intersectiei de la Marasti nu va disparea si nici nu vor fi taiati copaci aiurea. Primarul Nicolae Robu vine cu noi explicatii legate de felul in care se largeste sensul giratoriu din cea mai aglomerata intersectie din Timisoara.

CITESTE SI: ‘Primari cu care ne mandrim’, o campanie marca opiniatimisoarei.ro. Josef Klapka, primarul care a infiintat prima biblioteca publica la Timisoara si si-a pus averea la bataie pentru binele orasului 

Intersectia Marasti e extrem de importanta, de accea am decis sa adaugam inca o banda de trafic auto giratiei, o banda care asa cum se va vedea, va permite celor ce nu cedeaza, ci doar trec prin intersectie, sa aiba o cale prin intersectie, fara sa cedeze trecerea masinilor aflate in giratie. Va fi ceva asemanator cu Coposu – Pestalozzi – Splaiul Nistrului. Pentru asta a fost nevoie ca si strazile incidente de la Marasti sa fie cat se poate de largite inspre punctele de intersectie cu giratia.
Pe cale de consecinta s-a intervenit si pe strada Cuza, astfel ca pistele de biciclete vor fi redesenate-reduse. Nu va fi o pista mai ingusta, ci una ca si cea de acuma. Nu va pot da acum solutia. Se ingusteaza putin spatiul verde in acea portiune. O sa scoatem si gardul de la Botanic pentru ca sunt impotriva acestor ingradiri. Parcurile trebuie sa fie spatii deschise, sa te imbie.”, precizeaza primarul Nicolae Robu.

Cat priveste taierea arborilor din zona, situatia a atras mania mai multor timisoreni care au amenintat cu proteste. Nicolae Robu pretinde ca in locul celor indepartati vor fi plantati si mai multi, iar cei care nu inteleg necesitatea actiunii sunt… hateri.

Se vorbeste de taierea de copaci. Cine vrea sa vada, vede, cine nu vrea sa vada e dreptul lui sa carteasca in continuare. Sunt peste 10.000 de copaci plantati intr-un mandat si jumatate… Realitatea Timisoarei e cu totul alta decat incearca sa o prezinte unii altii. Mergem inainte cu modernizarea si suprafata verde cu mine ca primar a crescut, si numarul de copaci in oras cu mine ca primar a crescut si el si nu poate contesta nimeni pentru ca exista piste suficiente„, a explicat Nicolae Robu.

Va reamintim, la sensul giratoriu de la Marasti, lucrarile sunt in ti in aceste zile pentru largirea intersectiei.

Exit mobile version