Opinia Timisoarei

Cum se pierde civilizatia in 70 km? Lectia sarba pentru Timisoara. FOTO!

TIMISOARA. Capitala Culturala Europeana din 2021 mai are multe de pus la punct, si la multe capitole. Una dintre probleme o reprezinta pietele agro-alimentare din oras, care sunt inca departe de a arata intr-un mod civilizat.

Timisoara inca nu are piete mari care sa fie cu adevarat modernizate. Intr-o postare pe Facebook, consilierul local Stefan Sandu a postat cateva fotografii, spre comparatie,  din arata Piata 700, cea mai mare din Timisoara, si una aflata la nici 100 de kilometri de Timisoara, in Serbia, la Vrsac.
Contrastul este unul urias. La Vrsac, odata incheiata ziua de piata, comerciantii aduna toata marfa ramasa, curata tarabele si lasa locul ca paharul.

La Timisoara, in Piata 700, marfa ramane pe tarabe si este acoperita cu paturi ori saci de plastic. Pe langa mese stau gramada lazi, cutii si alte ambalaje. Cat despre curatenie, aceasta nu se numara printre prioritatile vanzatorilor.

La vecinii nostri, in Vrset, la finalul programului piata se goleste. Producatorii isi incarca in masini produsele ramase si se indreapta spre ferme. Administratia pietelor matura, spala, in asa fel incat pentru a doua zi totul este pregatit, curat, igienic, sa se umple din nou cu produse si cumparatori. Nu sunt resturi, nu pute, nu doarme nimeni pe mese sau pe sub mese. Fiecare masa are un loc special pentru afisarea documentelor vanzatorului. Parca mi-ar placea sa avem acelasi mod de functionare si in Timisoara. Am postat si o poza despre modul in care ramane Piata 700 pregatita pentru ziua urmatoare. Mirosul nu l-am putut capta„, scrie pe Facebook consilierul Stefan Sandu.

Iata dovada ca ceea ce i-am semnalat d-lui primar e adevarat, e o diferent aizbitoare in igiena celor doua piete. Cea din Vraset si cea din Timisoara. O vom remedia cat de curand in noul Regulament al Pietelor„, a notat si consilierul local Adelina Tarziu.

Pentru Piata 700 din Timisoara, Primaria a avut un plan de refacere, insa acesta a ramas doar la stadiu de desen.

CITESTE SI: Faci cumparaturile in Piata 700 din Timisoara? Urmeaza o schimbare radicala! Ce se intampla de marti?

O alta piata mare din Timisoara, Piata Badea Cartan, trebuia sa fie si ea inchisa, iar responsabilii primariei spuneau ca pana la finalul acestui an acest lucru s-ar putea intampla. Problema este ca aceasta promisiune dateaza de mai mult timp.

CITESTE SI: Optimismul se ‘vinde’ la taraba in cea mai mare Piata de legume din Timisoara! Cum va arata pana in decembrie? FOTO!

Pana la modernizarea celor doua mari piete, timisorenii pot apela la varianta pietelor volante, 3 la numar, la Stadion, in Lipovei si in Traian.

 

Exit mobile version