Opinia Timisoarei

Cum se fac testele de saliva pentru elevi. Demonstratie video realizata de ministrul Sanatatii Alexandru Rafila si de cel al Educatiei Sorin Cimpeanu

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, si ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, au realizat mai multe materiale video pentru a arata cat de simplu se pot realiza testele de saliva pentru elevi care vor fi distribuite in scoli incepand de joi, 2 decembrie.

CITESTE SI: Maraton al vaccinarii de Ziua Nationala la Timisoara. Se vor folosi doua seruri pentru imunizare 

In aceste filmulete, cei doi ministri arata, practic, cum se administreaza un test de saliva, dar si cum se asambleaza un chit complet pentru efectuarea unei testari.

Materialul suport video are trei componente: in primul rand, doctorul Rafila face o demonstratie cu utilizarea acestor teste; al doilea punct este modalitatea in care se asambleaza aceste componente (…) in câteva secunde; in al treilea rand, este un material in care un profesor care nu are cunostinte medicale administreaza acest test unui copil de 10 ani”, a explicat Sorin Cimpeanu.

Va reamintim, la nivelul judetului Timis 227.000 astfel de teste care vor sosi la Inspectoratul Scolar Timis in doua loturi, primul de 51.000 de bucati, iar al doilea de 176.000 de bucati, teste care urmeaza sa fie distribuite in scoli.

Exit mobile version