Opinia Timisoarei

Cum pedalezi pe contrasens pe cea mai noua pista de biciclete din Timisoara? VIDEO!

TIMISOARA. Se va amenaja vreodata o pista de biciclete perfecta cap-coada la Timisoara? E intrebarea pe care si-o pun toti cei care folosesc bicicleta ca mijloc de transport, iar raspunsul autoritatilor se lasa asteptat, de vreme ce nu au reusit inca sa faca una fara hibe.

Dupa cea mai ingusta pista de biciclete, cele pline de obstacole sau cea serpuita de pe malul Begai, municipalitatea a reusit sa amenajeze un traseu cel putin ciudat si pe proaspat reabilitata strada Podeanu ce leaga stadionul Dan Paltinisanu de Calea Buziasului.

Stau marturie imaginile postate de cei de la Two wheels one lens care au mers pe toata pista ce strajuieste o parte a strazii, respectiv o jumatate din cealalta, biciclistii fiind nevoiti sa mearga o buna bucata pe o singura pista, iar latimea nu permite ca doi biciclisti sa treaca unul pe langa celalalt.

Pista de biciclete ca si concept e buna, bordurile sunt ok, mai putin cele din sensul giratoriu de la stadion, DAR nu are continuitate + ca este ingusta iar asfaltul proaspat turnat este in valuri. De ce nu se toarna si asfaltul de pe carosabil in valuri? La un moment dat, pista de biciclete te obliga sa traversezi pe cealalta parte si sa pedalezi in sens invers pe pista de biciclete, unde apropos, nu au loc 2 biciclisti unul pe langa celalalt. Varianta de depasire pe trotuar e exclusa, existand o bordura destul de inalta intre pista si trotuar + ca nu e ok si legal„, noteaza Valentin Pokus pe pagina de Facebook Piste de Biciclete Timisoara.

Exit mobile version