Opinia Timisoarei

Cum deosebim simptomele de alergie la ambrozie sau praf de cele de COVID. Atentionarea medicului specialist Carmen Bunu de la Timisoara. Video

TIMISOARA. Alergologii trag un semnal de alarma in contextul pandemiei si asta pentru ca o parte dintre manifestarile in cazul pacientilor alergici sunt asemanatoare cu cele ale noului coronavirus. Specialistii spun ca este obligatoriu consultul medicului la aparitia primelor simptome. Acestia precizeaza ca exista pericolul ca, in lipsa unui tratament adecvat, infectia cu COVID sa produca efecte mai grave.

CITESTE SI: Pacient ranit la Spitalul Judetean Timisoara, dupa ce s-a desprins o bucata dintr-un tomograf chinezesc ce a functionat o vreme fara autorizatie. ‘Putea sa sectioneze bolnavul ‘. Foto si video

Statisticile arata ca 1 din 4 romani sunt alergici. Cateva dintre manifestarile in cazul pacientilor alergici sunt foarte asemanatoare cu cele de coronavirus: tuse seaca, durere in gat si chiar in piept, oboseala, si respiratie ingreunata, in urma episoadelor de tuse.

Exista niste lucruri care trebuie spuse. Un alergic va avea stranut, nas infundat, poate avea o pierdere a mirosului din cauza inflamatiei, de asemenea, mancarime de ochi si nas, dar niciodata nu va avea febra. Pe cand in aceasta afectiune, COVID 19, principalele simptome sunt febra, pe care niciodata nu o are alergicul, tusea si, foarte rar, infundarea de nas si o stare de astenie foarte marcanta.

Avand in vedere ca alergia la ambrozie si-a intrat puternic in manifestare, de cateva zile, pentru ca a explodat polenul in aer, si acesti pacienti pot sa aiba aceasta senzatie de oboseala, din cauza nasului infundat, si suntem din nou in aceasta situatie de a avea persoane cu forme foarte severe de rinita, conjunctivita si, din pacate, si astm. Incep sa tuseasca si de aici se pune diagnostic diferentiat. Sfatul meu este ca fiecare persoana care incepe sa aiba stranut, nas infundat, tuse, mai bine sa solicite consultul unui medic, care stie sa faca diferenta intre o boala si alta si astfel sa poata sa primeasca sfaturile medicale optime„, spune medicul Carmen Bunu, specialist alergolog, la Spitalul Judetean Timisoara.

Medicii timisoreni spun insa ca, din pacate, in Romania nu exista un sistem de monitorizare a alergenilor, asa cum exista in tarile dezvoltate. Prin acest sistem, pacientii ar putea sti cand creste nivelul de polen in atmosfera si ar putea intensifica tratementul sau ar putea limita iesirile in aer liber.

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version