Opinia Timisoarei

Cum arata un parc din Timisoara dupa o investitie de peste 500.000 de euro? Plin de gunoaie si ‘arta’. FOTO cu Parcul Carmen Sylva de pe Doja!

TIMISOARA. Un oras european, poate o viitoare Capitala europeana a culturii? Usor de zis, greu de facut. Parcul Carmen Sylva de pe strada Gheorghe Doja arata uneori dezolant, la cativa ani dupa reabilitare. Au fost investiti 560.000 de euro acolo, adica aproape 2,5 milioane de lei.

Bunul simt cam lipseste din comportamentul celor care il frecventeaza. Aparatele din locul de joaca, aduse special din Germania, sunt pline de „arta”, dupa ce mai multi tineri le-au umplut de desene indescifrabile. Cosurile de gunoi sunt ticsite de deseuri, iar pe langa ele e plin de gunoaie, de la sticle pana la fel de fel de ambalaje. Canisita la fel, e plina de resturi lasate de caini. Cutiile speciale pentru dejectiile patrupedelor sunt obiecte de decor, pentru ca pungile biodegradabile lipsesc cu desavarsire. Reprezentantii Primariei Timisoara spun ca se fura imediat dupa ce sunt puse acolo.

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, muncitorii societatii care are in grija parcul fac curat de 3 ori pe saptamana: lunea, miercurea si vinerea. Insa nu de ajuns.

„Societatea Rogera, care raspunde de intretinerea parcului Carmen Sylva, isi face treaba, dar nu putem tine pasul cu cei care vandalizeaza si cei care distrug si arunca pe domeniul public deseuri. Se face curatenie de 3 ori pe saptamana, lunea, miercurea si vinerea. Trebuie sa pastram ce avem, sa incercam sa nu vandalizam, sa lasam si altora sansa sa se bucure de acest parc, aruncand deseurile in cosurile de gunoi”, ne-a declarat Adrian Bere, seful Directiei de Mediu din cadrul Primariei Timisoara.

Foto: Zoltan Pazmany

CITESTE SI:

Parcul Doina de pe Doja, amenajat dupa model nemtesc! Copiii au fantana cu pompa la groapa de nisip. VEZI GALERII FOTO!

Cutiile speciale cu pungi pentru dejectiile cainilor, obiecte de decor la Timisoara. Sau cum devine o investitie inutila!

Exit mobile version