Opinia Timisoarei

Cum arata si cum se circula pe drumul largit la 4 benzi intre Timisoara si Autostrada Vestului, prin Dumbravita si Giarmata. Video

TIMISOARA. Drumul dintre Timisoara si Autostrada Vestului, prin Dumbravita si Giarmata, e complet asfaltat si soferii pot circula pe patru benzi, chiar daca marcajele nu au fost inca trasate si  mai sunt de facut lucrari de semnalizare sau de montare a indicatoarelor rutiere.

CITESTE SI: Centura de Vest Timisoara, intr-o noua etapa. Poate incepe licitatia pentru gasirea unui constructor. Soseaua va avea 2 benzi pe sens, 4 noduri rutiere, 10 poduri si pasaje 

Si la trecerea peste calea ferata de la Giarmata se circula foarte bine, aceasta fiind amenajata in timp record, insa dupa o indelungata asteptare dupa avizul CFR. Soferii au vizibilitate, iar pe timp de noapte aceasta este luminata corespunzator.

In ceea ce priveste fondurile, Consiliul Judetean Timis a obtinut fazarea proiectului, acest lucru inseamna ca se pot face deconturi pana in luna august 2024 si ca nu se vor cheltui bani din bugetul judetului pentru finalizarea acestei investitii, intrucat si sumele neeligibile vor putea fi acoperite din fonduri europene pe noul exercitiu bugetar.

”Au fost aprobate cheltuieli eligibile pana in luna august inclusiv, adica pana atunci se vor putea deconta cheltuieli. Intreaga suma din fonduri europene va fi absorbita”, au transmis reprezentantii CJ Timis.

Chiar daca ceea ce a fost mai greu deja a fost construit, totusi, lucrarile la acest drum se vor finaliza abia in primavara, in functie de conditiile meteo.

Extinderea la 4 benzi a soselei intre Timisoara si Autostrada Vestului este cel mai mare proiect aflat in implementarea Consiliului Judetean Timis cu bani europeni prin vechiul POR.

Valoarea contractului pentru „Modernizare DJ 691: Largirea la 4 benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timisoara și Centura Timisoara – Autostrada A1 (km 12+975)” este de aproape 20 de milioane de euro, din care putin peste 14 milioane euro bani europeni

Ultimele imagini de pe santier, filmate de la inaltime, acum cateva zile, ne-au fost trimise de un cititor fidel opiniatimisoarei.ro, caruia ii multumim.

Exit mobile version