Opinia Timisoarei

Cum a scapat un timisorean basma curata dupa ce si-a ridicat un balcon ilegal, in centrul Timisoarei?

TIMISOARA. Cum sa-ti construiesti ilegal un balcon din PVC sustinut de stalpi in centrul Timisoarei? Foarte simplu: iei materialele de constructii si te apuci de treaba! Nimeni n-a avut treaba unui timisorean care a facut asta, pe strada Eugeniu de Savoya.

Omul locuieste bine mersi intr-un apartament marit pe strada Eugeniu de Savoya nr. 22, inca de acum trei ani. Vecinii s-au plans in cele din urma politiei locale, iar oamenii legii au sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara. Magistratii au inceput urmarirea penala, iar apoi au dat NUP (n.r. neinceperea urmaririi penale) si au decis sa-i dea o amenda modica proprietarului indraznet, a dezvaluit viceprimarul Traian Stoia.

„In 2012, politistii au constatat lucrari neautorizate la apartamentul 3B. S-a pus polistiren si s-a facut un balcon cu PVC. Omul si-a facut un lucru care era pe gustul lui. Politia locala a procedat la sesizarea Parchetului. S-a inceput urmarirea penala in 2011 si Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara a dispus, in 2013, scoaterea de sub urmarire penala a numitului Dragan Viorel si aplicarea unei sanctiuni administrative. Intre noi fie vorba, o sanctiune modica, sub 1.000 de lei”, a explicat Traian Stoia.

Omul si-a platit amenda si si-a vazut de treaba. Potrivit edilului, constructiile ilegale au ramas intacte, asa ca municipalitatea va cere o noua ancheta.

„Primaria si Politia Locala doresc sa se reia procedura pe Legea 422, pentru ca, spunem noi, lipseste avizul Ministerului Culturii. Procurorul de caz a sanctionat faptele facute de proprietar pe Legea 50 din 1991, unde infractiunea era lipsa autorizatiei de construire. Deci, la ora actuala, minunea arhitectonica poate fi atacata pe Legea 422, a monumentelor istorice. Acum facem contestatie, dar pe legea aceasta”, a mai spus Stoia.

Proprietarul risca sa mai primeasca o amenda de maximum 10.000 de lei. In plus, daca instanta va da dreptate Primariei Timisoara, acesta va trebui sa demoleze „minunea arhitectonica”.

Exit mobile version