Opinia Timisoarei

Culmea tupeului: firma suspecta prin care Primaria Timisoara si-a vandut locuintele cere bani publici sa arate contractele de vanzare-cumparare incheiate

TIMISOARA. Dupa ce inspectorii Curtii de Conturi au scos la iveala ca Primaria Timisoara isi vinde locuintele printr-o firma suspecta, reprezentantii municipalitatii au incercat sa ia la puricat toate actele incheiate de societate in urma vanzarii locuintelor aflate in patrimoniul orasului.

Va reamintim ca in vara anului trecut, viceprimarul Traian Stoia dezvaluia din raportul Curtii de Conturi ca o societate derivata din Oficiul de Constructie Locuinte Proprietate Personala a vandut, vreme de 14 ani, locuintele detinute de Primarie. Doar in 2012 a incheiat contracte in valoare de 1 milion de lei. Firma isi lua comisionul, dadea comision si Primariei Timisoara, iar restul spunea ca se duce… „la stat”, explica Stoia. Insa nu anunta Executivul Primariei Timisoara de niciun contract. Asadar, autoritatile locale habar nu au cate locuinte s-au vandut si la ce valori. Ori cate mai au in patrimoniu.

Ba mai mult, Stoia spune ca a stopat fenomenul si, de cateva luni, angajatii municipalitatii incearca sa faca rost de contractele incheiate de firma, tot la cererea Curtii de Conturi.

Culmea tupeului insa: dupa ce ca nu au dat rapoarte Primariei, reprezentantii societatii respective refuza sa puna la dispozitia autoritatilor contractele de vanzare-cumparare incheiate. In plus, cer bani ca sa le arate.

„Curtea de Conturi solicita ca Primaria sa ia informatii de la O.J.C.V.L. Tim SRL, care a vandut ani buni cladirile aflate in proprietatea municipiului. Mai spune ca se dispun masuri de verificare din punct de vedere al respectarii dispozitiilor legale care reglementeaza vanzarea spatiilor cu destinatie de locuinta. Li s-a facut o adresa in 2013, in care se solicita informatii referitoare la vanzarile pe Legea 112/1995 si pe baza acestor vanzari facute, aceste cladiri au iesit din patrimoniul Timisoarei. Primaria nu stie cu cat s-au vandut, cui s-au vandut si de ce s-au vandut, neexistand contracte in care sa se stabileasca foarte clar drepturile si obligatiile proprietarului si ale vanzatorului. Aceasta societate comerciala este un SRL care nu are un contract care sa-l imputerniceasca cu efectuarea operatiunilor de vanzare de locuinte. Nu a facut nici informati o ficiale catre Primarie, pai Primaria trebuia sa stabileasca cel putin un pret minim. Primaria Timisoara habar nu are cate cladiri s-au vandut, cum s-au vandut, de ce”, a dezvaluit Stoia.

Viceprimarul spune ca reprezentantii firmei sustin ca arata contractele doar contra cost.

„Am solicitat aceste date in urma concluziilor Curtii de Conturi si SRL-ul ne face cunoscut ca informatii suplimentare va furniza doar contracost. Cred ca 80 de lei pe contractul de vanzare-cumparare. Inainte de treaba asta noi am oprit orice colaborare cu firma respectiva. Intre primarie si firma nu mai e contract. Mie mi s-a parut de la inceput ca nu e in regula… 1% dintr-o vanzare vine la Primarie, 1% merge la ei si spun ca restul banilor ar merge la stat. Pai cat merge la stat? Cum sa nu stii asta?”, a completat Traian Stoia.

Cu toate astea, reprezentantii Primariei Timisoara n-au facut plangere penala impotriva firmei respectiva. Se fac verificari in continuare.

CITESTE SI: Primaria Timisoara isi vinde locuintele printr-o firma suspecta, au descoperit inspectorii de la Curtea de Conturi

Exit mobile version