Opinia Timisoarei

Culmea civilizatiei: Olanda a inceput sa-si inchida puscariile din lipsa de criminali!

Olanda este recunoscuta drept una din cele mai civilizate si mai sigure tari din lume, dar in ultimii ani, nivelul criminalitatii a scazut la un minim istoric, motiv pentru care statul a decis sa inchida 8 puscarii, iar daca trendul va continua, alte institutii vor avea aceeasi soarta.

Sistemul penitenciar olandez are o capacitate de 14.000 de locuri, insa numarul total al detinutilor este de numai 12.000. Mai mult, statul olandez vrea sa dea o mana de ajutor vecinilor belgieni, a caror inchisori sunt suprapopulate si sa inchirieze o parte din spatiile din penitenciare statului vecin, relateaza site-ul therichest.org.

Unul dintre motivele pentru care rata criminalitatii din Olanda a scazut atat de mult este legat de modul in care se aplica pedepsele in sistemul de justitie. Astfel, exista mai multe categorii de pedepse, iar pentru incalcarile mai putin grave ale legii se folosesc alte metode decat incarcerarea. Nu este iesit din comun ca o persoana care a gresit in fata legii sa stea la inchisoare doar cateva zile sau sa faca munca in folosul comunitatii.

Exit mobile version