Opinia Timisoarei

Cu tablete si imprimante la purtator si o aplicatie noua, politistii locali sunt mai operativi cand ii verifica pe comerciantii din Timisoara

TIMISOARA. Dupa ce zilele trecute a introdus un nou sistem pentru sanctionarea soferilor care parcheaza neregulamentar, Politia Locala va putea face controale mai eficiente la comerciantii din Timisoara, odata cu implementarea unei noi aplicatii electronice.

CITESTE SI: Momentul in care este furat un ATV a fost filmat. Se cauta 4 hoti si se ofera recompensa. Video 

Prin intermediul acesteia, politistii din cadrul Serviciului Inspectie Comerciala vor avea acces mai usor la datele de identificare ale firmelor sau la istoricul amenzilor care au fost aplicate.

Totodata, sunt eliminate posibilele erori care ar putea duce la anularea in instanta a proceselor verbale intocmite de agenti.

Totodata, prin implementarea acestei aplicatii, se reduc deplasarile suplimentare realizate pentru documentare ceea ce duce la reduceri ale cheltuielilor de functionare, de personal, logistica, etc, eliminarea greselilor privind datele de identificare, in special a celor cu semnificatie deosebita a caror inscriere eronata constituie, in instantele de judecata, motiv de nulitate absoluta a proceselor verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor, conform legislatiei, eliminarea omisiunilor, documentele fiind validate numai atunci cand toate rubricile impuse de lege sunt completate„, transmit reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

Politistii locali au fost dotati cu 8 tablete, dar si cu 2 imprimante mobile cu ajutorul carora vor consulta mai usor bazele de date, fara a fi necesara contactarea agentilor aflati la sediul institutiei pentru aflarea unei anume informatii.

In viitor, numarul acestor echipamente va creste.

Exit mobile version