Opinia Timisoarei

Cu sau fara masca de protectie obligatorie pe strazile din Timisoara? Anuntul primarului Nicolae Robu

TIMISOARA. In timp ce unele administratii locale au introdus obligativitatea purtarii unei masti de protectie care sa acopere nasul si gura, pe timpul pandemiei de coronavirus, la Timisoara tot mai multi oameni poarta doar din proprie initiativa astfel de masti.

CITESTE SI: Prima localitate din Timis unde purtarea mastilor de protectie este obligatorie

Intrebat daca va fi obligatorie purtarea mastii de protectie si la Timisoara, primarul Nicolae Robu a spus ca lasa pe seama specialistilor aceasta decizie.

Inclinam sa mergem spre ce ne spun specialistii. Daca ei considera ca trebuie introdusa obligativitatea, ne vom conforma. Noi nu am impus peste ceea ce s-a impus la nivel national„, a fost explicatia primarului.

In judetul Timis, administratiile din doua orase si o comuna, Buzias si Faget, respectiv Sag, au anuntat ca purtarea unei masti de protectie, fie ea si un sal, o bandana sau o esarfa, este obligatorie in spatiile publice. Cel putin la Buzias, amenda pentru nerespectarea acestei decizii a autoritatilor locale ajunge la 100 de lei.

CITESTE SI: Adevarul despre masca de protectie, in vremuri de coronavirus, spus de medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara. Cand trebuie sa o porti si cum te protejeaza. Video 

Exit mobile version