Opinia Timisoarei

Cu noua Maternitate aproape gata si viitorul corp ce va adaposti Urgentele, Marii Arsi si ATI in santier, CJ Timis cauta inca… solutii pentru o parcare mare in zona Spitalului Judetean Timisoara

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis are in vedere construirea de parcari la Spitalul Judetean Timisoara, insa, deocamdata, nu are nici solutii tehnice si nici bani.

Cu toate acestea, anul viitor aici se deschide noua Maternitate Bega si se ridica inca un corp de spital care va adaposti Urgentele, Marii Arsi si ATI. Maternitatea e prevazuta cu parcare, insa una de capacitate mica.

Astfel, nu vor fi locuri de parcare suficiente nici pentru personalul medical si nici pentru pacienti ori apartinatori.

Aceasta in conditiile in care acum este o adevarata provocare sa gasesti un loc in zona Spitalului Judetean Timisoara.

CITESTE SI: Se cumpara ultimele piese de mobilier pentru noua Maternitate Bega de la Timisoara. Constructorul lucreaza la finisajele interioare si fatada. Ultimele imagini de pe santier. Video

Intrebat de consilierul judetean PNL Marin Popescu ce se va intampla cu parcarile in zona, avand in vedere ca sunt in derulare atatea investitii mari la Spitalul Judetean, liderul CJ Timis Alin Nica spune ca…. se iau in calcul mai multe posibilitati.

”Colegii de la Urbanism au in vedere realizarea unui proiect in zona respectiva, chiar o parcare supraetajata, insa noi analizam inca sa vedem daca asta este cea mai buna varianta, sa folosim acel teren de langa spital, sa vedem daca nu putem folosi oportunitatile de finantare pe care le vom avea de a construi o noua cladire, pe langa cea cu 5 etaje care va contine si Centrul de Mari Arsi si noul ATI, noua UPU.

Mai vrem sa depunem un proiect pe POS, noul Program Operational de Sanatate, si poate acolo vom reusi sa facem si o parcare subterana, sa vedem daca putem sa facem acest lucru. De asemenea, avem o varianta pe care o studiem, daca putem face o parcare subterana sub partea din fata a cladirii principale a Spitalului Judetean. Pana nu avem clarificate aceste solutii tehnice si de finantare, nu luam nicio decizie, dar este si acea varianta langa Urgente pe care ati mentionat-o dumneavoastra. Cred ca trebuie sa cumpatam destul de mult si sa alegem cea mai buna varianta pentru acea zona”, a declarat Alin Nica.

In mandatul trecut, administratia de atunci avea in plan ridicarea unei parcari etajate langa actuala cladire a Oncogen, insa proiectul a fost abandonat.

 

Exit mobile version