Opinia Timisoarei

Cu chiu cu vai, mai aproape de 60% realizare. Primele masini vor putea circula pe un segment din Centura Sud Timisoara in mai anul viitor. Ultimele imagini de pe santier. Video

TIMISOARA. Se misca inca greu lucrurile pe santierul soselei de Centura Sud Timisoara. Aceasta dupa ce constructorul, sub amenintarea rezilierii contractului de catre ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu si dupa 2 aparitii pe Lista Neagra a CNAIR, a promis ca recupereaza macar in parte intarzierile.
Aceasta in conditiile in care, conform contractului, Varianta de Ocolire Sud Timisoara ar fi trebuit sa fie gata pana de Craciun.

CITESTE SI: Mobilizare pe traseul celei de-a treia descarcari de pe Autostrada Vestului la Timisoara. Lucrarile la 17% realizare. Ultimele imagini de pe santier. Video 

default

Luna octombrie s-a incheiat pe santierul variantei de ocolire Timisoara Sud cu un stadiu de realizare de aproape 58%. Ritmul a fost in continuare scazut, mobilizarea insuficienta, fiind realizate activitati similare pe timp indelungat, in timp ce unele sectoare au ramas abandonate.
👷 Antreprenorul Tirrena Scavi s-a concentrat, in ultima parte a lunii octombrie, pe zona Ghiroda, unde a inceput montarea grinzilor peste canalul Bega si s-a lucrat la viitorul nod rutier cu DN 6. S-a mai lucrat in zona Freidorf, la intersectia giratorie cu str. Paul Morand, la pasajul peste DJ 591 Timisoara – Sânmihaiu Roman, la pasajul de la DN 59 Timisoara – Sag si la cel de la Giroc. Este in curs de executie si procesul de relocare a liniilor electrice aeriene din zona Mosnita Noua si zona Freidorf„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Primul segment pe care vor putea circula masinile va fi Mosnita – Remetea Mare, in luna mai 2023. O luna mai tarziu e programata deschiderea tronsonului Sag – Giroc.

„Antreprenorul si-a asumat ca la finele lunii mai 2023 sa se dea drumul la circulatie pe sectorul Mosnita Noua – DN 6, la finele lunii iulie – de la intersectia Calea sagului pâna la Giroc (conexiune cu str. Trandafirilor), urmând ca in decembrie 2023 sa fie data in circulatie in intregime, cu celelalte sectoare”, reamintesc reprezentantii DRDP Timisoara.

Prevazut in contractul initial cu antreprenorul Tirrena Scavi pentru primavara lui 2022, termenul de finalizare a Centurii Sud Timisoara a fost prelungit in toamna anului trecut, pentru decembrie anul acesta. Constructorul a intampinat probleme, a ajuns de 2 ori pe Lista Neagra a CNAIR, insa contractul nu a fost reziliat. Lucrarea va fi gata cel mai probabil in 2023 inainte de Craciun.

In urma licitatiei, construirea centurii de sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

CITESTE SI: Centura Sud va fi deschisa traficului pe bucati. Primul segment pe care se va circula, anuntat de ministrul Transporturilor la Timisoara

Exit mobile version