Opinia Timisoarei

CSC Dumbravita, revelatia fotbalului din Timis. Promovare istorica in liga secunda si cea mai bine clasata echipa din Banat la final de 2022

TIMISOARA. Este povestea anului 2022 intr-un fotbal tot mai putin performant. Echipa de la Padurea Verde a reusit o promovare impotriva tuturor si apoi a avut evolutii onorabile si in campionat, dar si in Cupa.

Sa ne reamintim traseul. Echipa a terminat pe locul 2 in seria 8, in primavara, cu 31 de puncte, la 7 in spatele Ghirodei, care era liderul la zi.
A recuperat insa in playoff, cand a facut 2 egaluri si a invins o data Ghiroda. Astfel, a terminat seria pe primul loc, cu 47 de puncte, cu unul mai multe decat Ghiroda.

In meciul din semifinalale barajului, Dumbravita a invins cu 5-1 la Deva, si in ciuda esecului de acasa, 3-1, a mers in finala cu Resita. Carasenii erau favoriti, iar de la Dumbravita au plecat cu o remiza alba. In retur s-a ajuns la penalty-uri, unde trupa lui Cosmin Stan a promovat, dupa un 5-3 care a socat toata tara.

In Liga a II-a, Dumbravita e cea mai bine clasata dintre formatiile din Timis, pe locul 14, cu 19 puncte, o linie de clasament 6-1-9 si un golaveraj 20-23.

Marcatori CSC Dumbravita:
Petru Simon – 4
Razvan Ghinescu – 2
Calin Toma – 2
Alexandru Martinov – 2
Dragan Paulevici – 2
Daniel Grigoriu – 1
Luca Bodri -1
Adrian Ungureanu – 1
Toma Bodri – 1
Patrick Pascalau – 1
Costel Zurbagiu – 1
Vlad Gisa – 1
Gabriel Stoi (Ripensia) – 1 autogol

Primul marcator al Dumbravitei in acest campionat este Razvan Ghinescu, care a inscris singurul gol al victoriei de la Tg. Jiu, din prima runda.

Dumbravita este la finele sezonului de toamna una dintre cele mai disciplinate echipe. A incasat 34 de cartonase galbene. Doar Csikszereda are mai putine, 31. Dumbravita are si 2 cartonase rosii, ambele primite in meciul cu CSA Steaua, de Toma Bodri si de Razvan Ghinescu.

Dumbravita este singura echipa din Timis ajunsa in grupele Cupei Romaniei, unde a incheiat cu o victorie si doua infrangeri.

In an 2022 special la Padurea Vedre, iar asta i se datoreaza in primul rand lui Cosmin Stan si a colectivului unit care l-a inchegat.

Exit mobile version