Opinia Timisoarei

Cruzime fara margini! Pui de caine, zdrobit in bataie de un tanar, nu departe de Timisoara! Ce poate pati bestia cu chip de om?

TIMISOARA. Cruzime fara margini in localitatea Topolovatu Mare din Timis! Un tanar de 27 de ani, asa cum reiese din plangerea penala depusa la Politie, ar fi lovit de mai multe ori cu o bata o catelusa de doar 4 luni. In momentul atacului, catelusa dormea, fara a se afla pe proprietatea agresorului sau macar in apropierea sa. Animalul nu a deranjat vreodata agresorul sau pe alti sateni, nici macar nu obisnuia sa latre. La scena de o bestialitate rar intalnita au existat martori, care in ciuda amenintarilor agresorului, au intervenit si au preluat catelusa insangerata, internand-o de urgenta la o clinica veterinara din Timisoara. Plangerea penala a fost deja formulata si depusa la Politia din localitate, urmand sa se faca toate demersurile pentru pedepsirea agresorului, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Pet Hope Timisoara.

Un agresor nepedepsit, obisnuit sa se comporte violent si sa scape „basma curata” nu tine cont ca victima lui este om sau animal. Cruzimea si bestialitatea cu care a lovit un catel fara aparare ne-a socat deoarece in toata atitudinea lui s-a vazut clar dorinta de a ucide. Nu a avut un acces de furie. Calm si hotarat, a iesit din curte, s-a indreptat spre catelusa care dormea si i-a aplicat mai multe lovituri care s-au dovedit a fi mortale. S-a reintors in curte, s-a spalat de sangele animalului si a revenit cu bata in mana ca sa termine ceea ce a inceput. In acel moment eu si sotia mea am reusit sa intervenim. La modul cum s-a comportat si cum a iesit din curte inarmat cu o bata, cu scopul clar de a lovi, putea fi victima chiar o fiinta umana”, a declarat persoana care a luat atitudine impotriva brutei, potrivit Pet Hope.

Desi sunt inca in stare de soc, urletul groaznic de durere al catelului il am inca viu in memorie, am incredere ca Politia si Justitia isi vor face datoria, iar astfel vor fi descurajate toate persoanele care cred ca pot lovi sau omori un animal dupa bunul plac, din dorinta de a ucide sau pentru simplul lor divertisment. Am facut tot ce este omeneste posibil pentru salvarea catelului, dar leziunile craniene rezultate in urma loviturilor primite au fost incompatibile cu viata. Nu ne vom opri la mijloc de drum, vom continua toate demersurile pentru ca agresorul sa plateasca pentru tot ce a facut, bietului pui de caine nevinovat dar si noua ca martori ai acestei agresiuni”, a continuat unul dintre martorii agresiunii.

Lovirea si maltratarea unui animal este infractiune si se pedepseste cu inchisoarea. Prea putini insa stiu asta. Nu putem insa ignora astfel de cazuri. Trebuie sa luam atitudine, sa sesizam Politia si si sa o sprijinim in ancheta, pentru ca astfel de agresori sa ajunga la inchisoare. Orice fel de violenta este inacceptabila si trebuie pedepsita, fie ca vorbim de un om sau de un animal. Pet Hope Timisoara va acorda pro bono toata asistenta juridica necesara pentru solutionarea cazului si condamnarea agresorului”, spun avocatii Asociatiei Pet Hope Timisoara.

In ciuda tuturor eforturilor medicilor veterinari de a-i salva viata, catelusa fiind preluata in urgenta cu coma de gradul patru cu multiple leziuni craniene, dupa 36 de ore de la internare a trebuit sa fie eutansiata pentru a i se curma suferinta.

Exit mobile version