Opinia Timisoarei

Criza profunda pe piata masinilor noi: intr-un judet, o singura masina noua vanduta intr-o luna, in altul, una in patru luni!

Din cauza crizei si a scaderii masive a puterii de cumparare, piata auto din Romania trece printr-o perioada catastrofala. Romanii abia daca-si mai permit o masina la mana a doua, iar in unele judete, masinile noi nu se mai vand aproape deloc.

Un astfel de caz extrem este judetul Salaj, unde in luna mai s-a vandut doar o singura masina noua, in timp ce in aceeasi perioada, aici s-au tranzactionat 329 de autovehicule second-hand. Judetul este unul din cele mai sarace din tara, cu un salariu mediu net de 1.247 lei, cu 291 lei sub media nationala si o rata a somajului oficiala de 6,42%.

Un alt exemplu dramatic este judetul Mehedinti, unde, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), s-a vandut un singur autoturism nou in primele patru luni ale anului.

La nivel de tara, in luna mai au fost inregistate 4.107 autoturisme noi si peste 30.000 second-hand. Cele mai multe masini noi s-au vandut in Bucuresti, in luna mai fiind comercializate aici 2.785 de autoturisme noi.

Mai multe detalii AICI.

Exit mobile version