Opinia Timisoarei

Cristian Busoi, propulsat de la Timisoara ca si candidat sustinut de PNL la Primaria Capitalei!

Organizatia PNL Bucuresti a decis, miercuri seara, sa-l propuna candidat la Primaria Capitalei pe europarlamentarul Cristian Busoi.

A fost un vot unanim” si este „o propunere pe care organizatia Bucuresti si-o asuma„, a declarat Busoi, intr-o interventie telefonica la B1 TV.

Propunerea urmeaza sa fie prezentata, vineri, in sedinta Consiliului National al PNL.

Potrivit CV-ului sau, Busoi este absolvent al Facultatii de Medicina (in 2003), iar doi ani mai tarziu al Colegiului National de Aparare, Bucuresti. Busoi si-a continuat insa studiile, absolvind si Dreptul in 2007, apoi Institutului Diplomatic Roman (2008) si in 2013 Colegiul National de Informatii. In 2010, Busoi si-a luat doctoratul in sanatate publica si management sanitar, Universitatea de Medicina si Farmacie Timisoara.

Busoi a intrat in politica in 1996, iar prima functie ocupata a fost cea de vicepresedinte fondator al Organizatiei Tineretului National Liberal (TNL) Mehedinti, pana in 1998. Intre octombrie 2005 – ianuarie 2007 a fost vicepresedinte PNL Mehedinti, iar din iunie 2009, este vicepresedinte PNL Timis, organizatie care l-a propulsat si in Parlamentul European.

Busoi a fost deputat in Parlamentul Romaniei din 2004 pana in 2007, cand a devenit prima data eurodeputat. A revenit in tara pentru a ocupa functia de presedinte al Case Nationale de Asigurari de Sanatate, pe care a detinut-o pana in 2014, cand a candidat si castigat un nou mandat in Parlamentul European.

Exit mobile version