Opinia Timisoarei

Cresc taxele si impozitele locale, la Timisoara, de anul viitor, cand se indexeaza cu indicele de inflatie, a decis Consiliul Local. Cu cat se majoreaza

TIMISOARA. A fost aprobata majorarea darilor locale, incepand de anul viitor, la Timisoara.

Astfel, incepand din 2022, vom scoate mai multi bani din buzunare pentru a ne plati taxele si impozitele, dar si amenzile, dupa ce Consiliul Local Timisoara a votat indexarea lor cu rata inflatiei, respectiv cu 2,6%, la propunerea Primariei.

CITESTE SITimisoara poate deveni primul oras liber de COVID din Romania. Porneste astazi Maratonul Vaccinarii, 3 zile si 3 nopti in care te prezinti cu buletinul si esti imunizat pe loc, fara programare 

„Prin indexarea pe baza indicelui de inflatie de 2,6% a impozitelor și taxelor locale care constau într-o anumită sumă în lei sau care sunt stabilite pe baza unei anumite sume în lei, precum și actualizarea limitelor amenzilor reglementate la art.493 alin.3, alin.4 și alin.4^1 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, actualizată și aprobarea de către Cosiliul Local al Municipiului Timișoara a sumelor indexate, se realizează punerea în aplicare penru anul 2022 a prevederilor art.491 alin.1 si alin.2 și ale art.493 alin.7 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, actualizată, prevederi legale cu caracter obligatoriu”, se arata in Hotararea de Consiliu Local.

Odata cu aprobarea indexarii, de anul viitor se va plati mai mult pentru impozitele si taxele pe cladiri, pentru cele pe terenuri si masini, dar si pentru taxa prentru reclama si publicitate.

De asemenea, taxele speciale, impozitul pe spectacole, taxele pentru eliberarea certificatelor, avizelor si autorizatiilor vor fi si ele mai mari cu 2,6%.

Exit mobile version