Opinia Timisoarei

Cresc salariile angajatilor de la Consiliul Judetean Timis. Cat castiga lunar secretarul, arhitectul-sef sau un debutant?

TIMISOARA. Consilierii Judeteni vor vota in sedinta extraordinara de joi un proiect de hotarare prin care angajatilor CJ Timis le vor creste salariile cu 6%. Nu, insa, si alesilor.

CITESTE SI: Cum va arata noul stadion ce va fi ridicat pentru rugbystii Timisoarei. Baza sportiva moderna in locul arenei Gheorghe Rascanu. Foto 

Aceste majorari au loc din cauza cresterii inflatiei si scaderii puterii de cumparare, dar si din cauza cresterii preturilor la produsele de baza din cosul zilnic, precum si la utilitati, se arata in documentatie.

„In urma consultarilor cu Sindicatul Liber al Angajatilor Consiliului Judetean Timis, s-a stabilit o majorare a salariilor de baza pentru angajatii Consiliului Judetean Timis cu un procent de 6% aplicat asupra salariilor de baza, cu exceptia functiei de secretar general al judetului Timis, care va fi majorat cu un procent de 5%, incepand cu plata drepturilor salariale aferente lunii februarie 2024.”, se arata in proiectul care va fi supus votului consilierilor judeteni.

Potrivit proiectului, de la 1 februarie, secretarul general al CJ Timis ar urma sa primeasca lunar 19.320 lei brut, adica 11.302 lei net, iar arhitectul sef  – 18.159 lei brut (10.623 lei net).

Salariul unui director executiv va fi cel mult 17.164 lei brut/luna, iar net – 10.041 lei; al unui sef de serviciu – 9.319 lei net/luna, iar un sef de birou ar urma sa incaseze 8.973 lei net/luna.

Salariul brut al unui auditor/consilier/consilier achizitii, consilier juridic, expert, inspector superior va fi de 13.366 lei/luna brut, iar al unui debutant va fi – 6.647 lei/luna brut. Un referent de specialitate superior va fi remunerat cu 11.015 lei brut/luna, iar un debutant cu 6.115 lei brut/luna;  referent superior – 7.295 lei brut/luna, referent debutant – 5.022 lei brut/luna.

De asemenea, potrivit proiectului, niciun angajat din Consiliul Judetean Timis nu poate avea salariul de baza mai mare decat indemnizatia primita de vicepresedinti, nici sa depaseasca venitul lunar al secretarului general sau al arhitectului sef. Astfel, un consilier la cabinetul presedintelui ar urma sa incaseze maximum 12.639 lei brut, adica aproape 7.400 lei in mana. Un administrator – 6.225 lei brut/luna, iar un sofer – 6.133 lei brut/luna.

Totodata, personalul care exercita activitate de control financiar preventiv beneficiaza de o majorare a salariului de baza cu 10%; cei cu diploma de doctor – de o indemnizatie lunara de 50% din nivelul salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, care se acorda lunar numai daca isi desfasoara activitatea in domeniul pentru care detine titlul si daca are prevazute in fisa postului un set de atributii obiective si cuantificabile care sa permita verificarea lunara a modului in care activitatea acestuia este valorificata in mod suplimentar.

Exit mobile version