Opinia Timisoarei

Costa cativa lei de familie, va rog sa vi le cumparati, pana aduce Primaria. Nicolae Robu, apel la timisoreni sa-si ia aparate cu dezinfectant in scarile de bloc

Person dispensing disinfectant sanitizer liquid onto hand in hospital for hygienic living

TIMISOARA. Primaria Timisoara n-a montat inca aparate cu dezinfectant in scarile de bloc, asa cum cere Ordonanta Militara, dar anunta ca o va face candva, iar pana sa si treaca la fapte le cere timisorenilor sa puna mana de la mana si sa cumpere ei cate unul.

CITESTE SI: Tunelul dezinfectant, inventia unor tineri care ii ajuta pe medici in lupta impotriva coronavirusului. Foto si video 

Prin Ordonanta Militara 4 s-a instituit obligativitatea catre toate primariile ca acestea sa instaleze in scarile de bloc dozatoare cu dezinfectant. Cum la Timisoara, operatiunea nici nu a inceput inca, deoarece municipalitatea nu dispune de asemenea aparate, primarul Nicolae Robu apeleaza la spiritul civic al locuitorilor orasului si ii indeamna sa-si cumpere ei dispozitivele.

Evident, noi, Primaria, respectam ordonanta si o vom pune in practica, dar, asa cum am declarat imediat dupa adoptarea ei, nu putem asa de prompt cum ne dorim, intrucat trebuie sa urmam procedurile in vigoare, nefiind exceptati de la ele nici in starea de urgenta. Iar asta ia ceva timp. si pt ca fiecare zi este importanta in lupta cu virusul, eu revin cu rugamintea ca pana cand Primaria va fi in masura sa faca ce este stabilit prin ordonanta in cele cca 12.000 de scari de bloc (!!!) cate are orasul, sa faceti dv, din spirit civic, in fond din grija pt sanatatea dv, ce v-am cerut noi inaintea ordonantei. In fond, nu plecati de la zero, intrucat fiecare asociatie de bloc are oricum contractate servicii de maturare si spalare a scarilor, holurilor, lifturilor, de minim doua ori pe saptamana. Si, in plus si rugamintea sa achizitionati si sa montati la intrare un dispozitiv de dezinfectie a mainilor, ce costa cateva zeci de lei, adica: cativa lei de familie„, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

De la inceputul pandemiei, municipalitatea a achizitionat aparate de dezinfectat pentru mijloacele de transport in comun ale STPT.

 

Exit mobile version