Opinia Timisoarei

Cosmarul coletului de la Oficiul Postal de la Gara de Nord din Timisoara! Trebuie sa-ti iei concediu ca sa ridici un pachet?

TIMISOARA. Calvarul cozilor de la Oficiul Postal de langa Gara de Nord Timisoara continua. Oamenii stau cu orele la rand, intrucat operatiunea de ridicare a unui colet se dovedeste una extrem de complicata, dat fiind faptul ca aici sosesc colete din strainatate ce necesita vamuire.

Fiecare pachet trebuie deschis de catre vames, care verifica ce se gaseste in interior, iar daca este cazul, sa faca vamuirea continutului.

Timisorenii stau cu orele pe scari in picioare asteptandu-si randul, iar coada inainteaza cu dificultate. Necazuri la acest oficiu au aparut inca din decembrie, insa pe atunci, reprezentantii Postei dadeau vina pe numarul mare de pachete care ajung la ei in perioada sarbatorilor.

Iata ca nici astazi, lucrurile nu s-au schimbat.

In ultima saptamana este a doua oara cand merg sa-mi ridic coletele de la ghiseul vamal din Timisoara si nu am posibilitatea.  Coada se intinde pe mai multe nivele si de fiecare data am stat zeci de minute fara a inainta. Experienta de astazi: am ajuns la gara pe la 11:35 si am platit parcarea, am urcat spre ghiseul vamal si m-am oprit la etajul 1 (ghiseul fiind la etajul 2). Am stat 20 de minute la coada, timp in care nu am inaintat deloc, iar pe scari au coborat 3 persoane ( in 20 de minute!). Inca 2 au plecat de la coada.  La 12:00 am plecat. Daca era sa stau la coada, probabil ca inca o data nu apucam sa imi ridic coletul, caci se facea ora 14.00 si tot nu ajungeam sa intru. Erau, numarati din cat am vazut pe scarile la care aveam vizibilitate, 20 de persoane inainte mea, plus in anticamera cati or mai fi fost„, explica pentru opiniatimisoarei.ro Liana Apostol, o timisoreanca ce incearca in zadar sa ajunga la rand sa-si ridice pachetele sosite din strainatate.

Femeia se plange ca nu isi poate lua liber de la serviciu pentru a se incadra in orarul ghiseului. Acesta este insa deschis intre orele 8 si 19, de luni pana vineri, potrivit orarului afisat pe site-ul oficial al Postei. Oamenii spun insa ca ghiseul e deschis doar intre 10.00 si 14.00.

Sunt un om care munceste si nu pot sa imi iau zi libera pentru a-mi ridica un colet si a sta ore intregi la coada. Pentru un colet ! Sau pentru faptul ca tot judetul Timis (677.926 locuitori)  trebuie sa stea la coada la un ghiseu deschis 4 ore pe zi, taman cand lumea este la munca„, mai spune furioasa femeia.

Reprezentantii postei spun insa ca in ultimele doua zile la oficiul de la gara au sosit foarte multe colete, peste 1000. Lucreaza 3 angajati ai postei, chiar si pana la orele 21.00, insa un singur vames, care trebuie sa verifice toate pachetele, iar asta ingreuneaza operatiunea de predare.

 

Exit mobile version