Opinia Timisoarei

Corturile USL, unde se masoara glicemia, „amendate” de Politia Locala. Ciuhandu, nemultumit ca unii candidati au inceput deja campania electorala in Timisoara

TIMISOARA. Primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, e nemultumit ca unele partide politice sau aliante isi fac deja campanie electorala si a dat si un exemplu in acest sens campanie de masurare a glicemiei organizata de USL.

De cealalta parte, candidatul PNL Timis la primarie, Nicolae Robu, a declarat ca va contesta in instanta amenzile primite de la Politia Locala si spune ca acestea reprezinta o presiune.

Conform primarului Gheorghe Ciuhandu, politistii locali ar trebui sa dea amenzi si pentru ca avem sigla pe sediu. Diferenta dintre o campanie de informare si o campanie electorala este solicitarea imperativa a votului. Ii recomandam dlui Ciuhandu sa se consulte cu juristii sai din Primarie. (…) Campania s-a desfasurat si in alte judete din tara si nu s-au dat amenzi. In plus, este o campanie care are loc de doua ori pe an, in toamna si primavara, dar aceasta a fost singura data cand au existat presiuni de acest gen. (…)Toate amenzile primite vor fi contestate in justitie”, se arata intr-un comunicat de presa al PNL Timis, semnat de Nicolae Robu.

Seful Politiei Locale Timisoara, Doru Spataru, a declarat, ca Politia Locala a aplicat, in acest caz, amenzi in valoare totala de 4.000 de lei.

Pentru nerespectarea autorizatiilor emise de primarie, in baza HCL 371/2007, amenda este intre 1.000 si 2.000 de lei. Noi i-am sanctionat pe cei care au amplasat corturile cu minimum de 1.000 de lei, cu posibilitatea achitarii la jumatate in 48 de ore. S-au dat patru sanctiuni contraventionale cu amenda minima, care poate fi platita in 48 de ore”, a declarat Doru Spataru.

Campania ”USL are grija de sanatatea ta” s-a desfasurat in perioada 27-29 aprilie 2012.

 

 

Exit mobile version