Opinia Timisoarei

Cornel Samartinean: Ajunge cat s-a facut politica deputatului. Trebuie sa facem politica cetateanului. Vezi ce propune candidatul ARD Timis la Camera Deputatilor!

TIMISOARA. Cornel Samartinean, candidatul ARD pentru Colegiul electoral 1 Timisoara la Camera Deputatilor, considera ca parlamentarii din ziua de astazi ‘nu au chip’, deoarece lumea nu-i cunoaste, si a venit cu o serie de propuneri pentru alegatorii sai.

Deputatii de astazi din Romania nu au fata, nu au chip, nu ii cunoaste nimeni. In sondajele facute de mine, in Timisoara, in procent foarte mare, de peste 80 la suta, nu se cunosc deputatii. Acesta va fi si elementul central cu care eu voi incepe campania electorala. Vreau ca deputatii sa aiba fata umana.  Oamenii sa ii cunoasca. Este elementul central al campaniei mele electorale, incepand de vineri. Am adresat o scrisoare cetatenilor Colegiului 1, pe care ii invit sa participe alaturi de mine in Parlamentul Romaniei. Ii invit sa propuna problemele lor, probleme reale cu care fiecare dintre noi ne confruntam. Ajunge cat s-a facut politica deputatului. Trebuie sa facem politica cetateanului„, a spus Samartinean.

Candidatul ARD Timis a mai spus ca ii invita pe cetatenii din colegiul electoral in care candideaza, in cazul in care va castiga alegerile, o data la 3 luni,  la o discutie fata in fata. Sa vina si sa spune care sunt problemele pe care le intampina si pentru care ar putea face proiecte de legi.

Samartinean a mai vorbit despre descentralizare sau despre orientarea Romaniei pro-europene.

Descentralizarea trebuie facuta de urgenta, e visul fiecarui cetatean, si in special al timisoreanului mandru din aceasta zona a Banatului. Astfel se poate realiza o reorganizare a Romaniei. Sunt bani care stau in momentul de fata la dispozitia noastra si care, din pacate nu vin, nu se acceseaza, pentru ca nu indeplinim, din punct de vedere al reorganizarii Romaniei, conditiile de eligibilitate cerute de UE. Un alt avantaj al regionalizarii este ca Timisul nu ar  mai da bani la Bucuresti mai multi decat primeste. Acest lucru trebuie sa se schimbe si proportiile sa se inverseze: sa ramana bani la Timis si sa lasam bucurestenii sa lupte pentru banii de care au nevoie. Un alt punct, la fel de important este orientarea Romaniei pro-Europa . Exista pericole foarte mari ca Romania sa deraieze de la drumul pro-european pe care in ultimii ani il are, prin subminarea bazelor democratice pe care pana in momentul de fata Romania si le-a castigat, inclusiv prin nerespectarea independentei justitiei. Stim ca sunt pericole mari ca UE sa suspende posibilele fonduri accesibile Romaniei, din aceasta cauza. Este pericolul ca ele sa se si blocheze„, a mai spus Samartinean.

Candidatul ARD Timis a mai propus reducerea salariilor parlamentarilor, cu 25%.

Obligatia mea e de a incerca si a merge pana la refuzul categoric, indiferent de politica partidului, de a nu vota o alta taiere de salarii si de pensii sau venituri pe care cetatenii si le-au castigat. Banii la bugetul statului se pot strange si prin alte metode economice, prin crearea de locuri de munca, prin investitii si in niciun caz nu trebuie sa mai ducem politica taierilor de salarii. Anii care vor veni vor fi ani grei, in continuare, cel putin urmatorii 2 ani nu vor fi usori, dar nu mai avem voie sa supunem populatia la alte taieri de salarii. Dimpotriva, propun reducerea cu 25% a veniturilor parlamentare. Daca e sa facem economie, sa incepem cu parlamentarii. Trebuie sa dam exemplu„, a mai spus Samartinean.

 

Exit mobile version