Opinia Timisoarei

Copiii unei familii de… traci din Timis, preluati cu scandal de jandarmi in grija statului. Tatal s-a baricadat in casa cu micutii. Video

TIMIS. Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului au avut nevoie de jandarmi pentru a pune in aplicare o sentinta judecatoreasca ca sa scoata doi copii dintr-o familie de… traci.

CITESTE SI: Recidivist din Timisoara isi asteapta pedeapsa dupa ce a incercat sa goleasca de bani un card furat 

A fost o intreaga aventura pana ce micutii au fost preluati de autoritati. Angajatii DGASPC au mers pregatiti la Matnicu Mic, satul ce tine de comuna Fardea, in care locuieste familia, devenita celebra dupa ce a facut circ in frontiera ungara, in urma cu cateva luni, cand a incercat sa intre in Romania fara documente.

Cei de la Directia pentru Protectia Copilului au prezentat mai intai parintilor decizia hotararea judecatoreasca prin care cei mici erau luati din ingrijirea lor.

Tatal copiilor nici nu a vrut sa auda de acest lucru si a inceput sa ii ameninte pe jandarmi, dupa care s-a baricadat in casa alaturi de cei mici.

Fortele de ordine au spart o usa, au intrat in casa si au folosit si spray-uri lacrimogene pentru a-l linisti pe individ, scrie lugojinfo.ro.

In cele din urma, copiii au fost preluati de autoritati, vor fi ingrijiti si vor ajunge cel mai probabil la asistentii maternali ai Directiei.

Familia din Matnicu Mic a ajuns in tara la inceputul lunii noiembrie a anului trecut si a creat probleme inca de la granita. Cei doi parinti au declarat la vama ca sunt ‘traci’, ca se intorc in tara in care s-au nascut si au refuzat sa prezinte politistilor de frontiera maghiari documentele. In masina, alaturi de acestia se aflau si 3 copilasi.

Politistii de frontiera au fost nevoiti sa il imobilizeze pe soferul de 35 de ani. La verificarea in baza de date s-a stabilit ca cei cinci se intorceau din Danemarca.

CITESTE SI: Banatenii care s-au declarat ‘traci’ la frontiera cu Ungaria si s-au baricadat in masina. Familie cu 3 copii, din Timis, retinuta 

La finalul anului trecut, bebelusul de numai cateva luni al familiei a murit la Spitalul Louis Turcanu din Timisoara, dupa ce a fost preluat cu elicopterul de la Faget. Politistii au deschis o ancheta atunci pentru a stabili cauzele mortii copilasului. Oamenii legii suspectau ca micutul era bolnav de cateva zile si parintii au refuzat sa ceara ajutorul medicilor.

CITESTE SI: Ancheta a Politiei din Timis, dupa decesul unui bebelus de cateva luni al unei familii de ‘traci’, care recent a fortat frontiera cu Ungaria 

Exit mobile version