Opinia Timisoarei

Copacul urias, de peste 50 de ani, de la intersectia Bratianu cu Michelangelo a fost taiat. Ce pune Primaria Timisoara in loc?

TIMISOARA. Ulmul imens, care de mai bine de jumatate de veac trona in intersectia strazii Michelangelo cu bulevardul I.C. Bratianu, s-a prabusit sub drujbele angajatilor primariei. Timisorenii care au trecut prin zona si au observat muncitorii s-au aratat revoltati si si-au manifestat protestul pe retelele de socializare unde au comentat indelung indepartarea copacului, insa reprezentantii primariei sustin ca arborele era uscat. Acum se pregatesc sa puna altceva in loc.

Potrivit sefului Directiei de Mediu din cadrul Primariei Timisoara, Adrian Bere, ulmul se afla in intersectia de mai bine de 50 de ani. Au vrut sa-l taie inca de anul trecut, dar l-au mai lasat in speranta ca va inverzi din nou in aceasta primavara. N-a fost sa fie insa.

„Acel copac era retras inca de anul trecut, dar a fost lasat, nu a fost taiat, in speranta ca va intra in vegetatie. Si anul acesta tot am sperat ca intra in vegetatie, dar nu s-a intamplat. Toti cei care sunt in jurul lui au intrat in vegetatie, numai acesta nu. Scopul este sa imbunatatim zonele verzi, iar unde nu sunt copaci verzi, sa-i inlocuim. Putem fi pusi in situatia ca una dintre crengi, uscata, sa cada, este o zona chiar foarte circulata, riscam sa pice pe masini, pe autobuzele RATT. Este foarte greu sa spun de ce s-a uscat numai acela, avem si in parcuri arbori mari, uscati. In Parcul Poporului, de exemplu, avem stejari care trec de 60 de ani”, a explicat Adrian Bere pentru opiniatimisoarei.ro.

Seful Directiei de Mediu sustine ca se lucreaza acum la scoaterea radacinii din pamant, urmand ca acolo sa fie pus un alt copac, mai mare. Ne asigura ca in acel loc nu vor fi pusi palmieri la ghiveci.

foto: facebook/eyeinthesky

„O sa incercam sa aducem acolo un arbore mare. Am solicitat sa mi se spuna care este cel mai mare arbore in momentul de fata, avem mai multe variante, putem sa transplantam un copac mare de pe St. O. Iosif, e posibil sa avem unul in pepiniera sa il aducem cu totul, insa prima data trebuie sa scoatem si radacina. Dorim sa punem un arbore care sa iasa in evidenta, nu o sa punem unul mic. Chiar imi pare rau de situatia data. Nici nu intra in discutie sa punem un palmier acolo”, ne-a mai spus Adrian Bere.

Exit mobile version