Opinia Timisoarei

‘Copacii cadeau ca popicele pe drum, iar marea s-a umflat pana la sosea’. Marturiile timisorenilor surprinsi de furtuna violenta din Grecia

TIMISOARA. Multi timisoreni aflati in Grecia au fost martorii teribilelor momente in care s-a dezlantuit natura, fiind surprinsi in vacanta de furtuna ce a maturat o buna parte din zona Halkidiki.

CITESTE SI: Romani morti in vacanta in Grecia, in Halkidiki, dupa o furtuna devastatoare 

A fost crunt! Am fost surprinsi pe sosea pe un tronson de 2 km, cadeau copacii ca popicele, marea s-a umflat pana la sosea...Ne intorceam de la plaja din Neos Marmaras spre Metamorfosis, unde eram cazati. Pe drum, brusc s-a pornit o furtuna, care a smuls efectiv copacii din radacini, blocand drumul atat inainte cat si inapoi. Rafalele puternice ne-au obstructionat complet vizibilitatea. Zburau crengi, tomberoane, pietre, multa vegetatie… Marea s-a umflat pana la nivelul soselei„, spune pentru opiniatimisoarei.ro Corina Eva din Timisoara, aflata in vacanta in Grecia pe bratul Sithonia.

Noi ne-am adapostit la o terasa, vantul a smuls pur si simplu acoperisul. A fost prapad, suvoaie de apa si rafale de vant infioratoare. Multumesc Alui de Sus ca suntem toti bine, dar am trait momente de cosmar„, a spus o alta timisoreanca aflata cu familia in vacanta tot pe Sithonia.

Va reamintim, o furtuna devastatoare a maturat zona Halkidiki din Grecia. In doar 20 de minute de ploaie torentiala, vant extrem de puternic si grindina, s-a produs un adevarat dezastru. Cel putin 6 turisti, intre care 2 romani, o femeie si copilul ei de 8 ani, au murit, iar zeci de oameni sunt raniti.

Autoritatile au decratat stare de urgenta in Halkidiki, iar importante forte de interventie au fost dislocate in peninsula.

Exit mobile version