Opinia Timisoarei

Copaci de la ‘Pomul laudat’, prabusiti sub drujbele muncitorilor. Ce s-a intamplat cu teii din fata Garii de Nord din Timisoara? FOTO!

TIMISOARA. Un simbol al Timisoarei, locul numit ‘ La Pomul laudat’, a fost mutilat de muncitorii de la spatii verzi. Doi copaci din faimosul loc, la care se adunau zilierii din tot judetul si de unde erau preluati de cei care aveau nevoie de ei la diverse munci, au cazut sub drujbele muncitorilor de la Horticultura. Motivul? Erau extrem de uscati, sustin autoritatile locale.

Joi la pranz, batranii arbori ce strajuiau intrarea in Gara de Nord din Timisoara si tineau umbra timisorenilor in statia RATT au fost pusi la pamant si trunchiurile le-au fost facute bucati. Decizia taierii teilor a fost luata de catre specialistii Societatii Horticultura, care sustin ca pomii erau extrem de uscati si puteau cadea oricand peste oamenii aflati pe trotuar sau in statie. Primarul Nicolae Robu habar nu avea de ce fac muncitorii de la spatii verzi.

„Nu este nimic din partea Primariei Timisoara, e posibil ca muncitorii sa constate ca sunt subrezi. E perioada de vara, am vazut si eu copaci cu scorbura la radacina, e posibil sa fie asa”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro primarul Timisoarei.

Am luat legatura cu seful Societatii Horticultura, Andrei Dragila, care ne-a lamurit imediat. Directorul societatii primariei a fost la fata locului pentru a se asigura ca cei doi tei au fost retezati si ne asigura ca in toamna se vor planta altii in loc.

„Erau doi tei uscati, un adevarat pericol, chiar in statia de troleibuz de acolo. La orice furtuna puteau sa cada pe cineva… Am fost si eu acolo, oamenii trebuie sa inteleaga ca nu ii putem lasa sa fie un pericol, copacii erau complet uscati, nu erau retrasi din vegetatie, ci uscati, fereasca Dumnezeu sa cada pe cineva. In toamna vom curata zona si vom pune alti arbori, tot tei, vom vedea cati, este in functie de locul pe care il avem. Am mai gasit copaci uscati, pe tot bulevardul acela am mai taiat inca doi”, a declarat Andrei Dragila pentru opiniatimisoarei.ro.

Ramane de vazut ce se va intampla in toamna.

Exit mobile version