Opinia Timisoarei

Controlorii RATT, scumpi la vedere. Cat mai e amenda pentru cei prinsi fara bilet pe mijloacele de transport in comun la Timisoara?

TIMISOARA. Daca in vremurile bune, inainte de concedierile masive, RATT avea zeci de controlori pe trasee care rupeau nenumarate amenzi pentru calatorii prinsi fara bilete, acum doar 20 de angajati ai RATT se mai ocupa de aceasta operatiune.

Ei merg prin mijloacele de transport in comun din Timisoara impreuna cu politistii locali. Mai dau insa doar cam 100 de amenzi, lunar. Daca un bilet pentru tramvai, autobuz sau troleibuz costa 2 lei la Timisoara, amenzile pornesc de la 200 de lei si pot ajunge chiar si la 500 de lei, sustin reprezentantii regiei.

„In momentul de fata activeaza 20 de controlori in cadrul RATT. Acestia efectueaza controale zilnice pe toate liniile RATT, impreuna cu angajati ai Politiei Locale, in fiecare luna fiind acordate in jur de 100 de amenzi. In aceasta perioada insa, numarul acestora este sensibil mai mic, fiind in descrestere si numarul calatorilor, datorita vacantei scolare, universitare si a concediilor in care sunt plecati timisorenii”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Cosmin Bradu, referent relatii publice RATT.

Pe de alta parte, timisorenii sustin ca nu-i prea vad in autobuze, tramvaie sau troleibuze pe controlori. „N-am mai vazut de luni bune un controlor, dar imi fac de fiecare data bilet. Mi-am luat card si e mult mai simplu asa”, ne-a spus o timisoreanca. Un tanar a recunoscut insa ca nu prea-si face biletul, doar atunci cand are de parcurs un traseu mai lung cu tramvaiul. Oricum, foarte multi timisoreni beneficiaza de gratuitate pe mijloacele de transport in comun, valoarea calatoriilor fiind achitata de Primaria Timisoara, ca subventie catre RATT.

Calatorii prinsi fara bilet si amendati care isi achita amenzile in primele 48 de ore de la primirea procesului verbal trebuie sa achite doar jumatate din contravaloarea sanctiunii.

Zilnic, Regia Autonoma de Transport in Comun din Timisoara scoate pe trasee 40 de tramvaie, 60 de autobuze si 50 de troleibuze.

Exit mobile version