Opinia Timisoarei

Contrabanda cu arme de foc aduse in tara prin firme de curierat rapid. Peste 100 de perchezitii in Timis si alte 36 de judete

Descinderi in aceasta dimineata, in Bucuresti si alte 36 de judete, intre care si Timis, facute de politistii Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase din IGPR. Se fac 103 perchezitii intr-un dosar de nerespectarea regimului armelor si al muniţiilor si contrabanda calificata.

CITESTE SI: Operatiune fulger pe Autostrada Timisoara – Arad. 26 de migranti urmariti si dati jos dintr-o camioneta. Cum a incercat soferul sa scape. Video

Actiunea vizeaza cresterea gradului de siguranta si scoaterea din circuitul ilegal a unor arme de foc, scurte si lungi, care ar fi fost introduse pe teritoriul Romaniei, prin intermediul unor firme de curierat rapid.

In perioada iulie – noiembrie 2021, politistii Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase au documentat activitatea infractionala a unei firme, cu sediul in Ungaria, care, prin intermediul unui site web, ar fi comercializat, pe teritoriul Romaniei, catre persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizarii si diferite tipuri de munitie aferente acestora, fara a respecta conditiile de procurare, prevazute de Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor si al munitiilor.

Activitatea infractionala s-ar fi desfasurat prin plasarea de comenzi catre magazinul online, iar, din depozitul situat pe teritoriul Ungariei, ar fi fost livrate armele si munitiile catre cumparatorii romani, prin intermediul firmelor de curierat, care introduc bunurile in tara, fara a declara acest fapt autoritatilor vamale si fara a indeplini conditiile solicitate de legislatia nationala in acest domeniu.

Dupa introducerea pe teritoriul Romaniei a armelor si a munitiilor, livrarea catre cumparatorul final s-ar fi realizat prin interpunerea altor firme de curierat rapid.

In activitati sunt angrenati peste 300 de politisti specializati in cercetarea infractiunilor la regimul armelor si al munitiilor din cadrul structurilor arme, explozivi si substante periculoase, precum si criminalisti si luptatori de interventie si actiuni speciale.

Activitatile se desfasoara in judetele Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Caras-Severin, Calarasi, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Valcea si Vrancea.

Exit mobile version