Opinia Timisoarei

Containerele de la Padurea Verde nu vor fi mutate, dupa epidemia de coronavirus. Planul Primariei pentru ‘tabara de carantina’ de la Timisoara. Foto

TIMISOARA. Containerele care in timpul starii de urgenta au fost temporar ‘casa’ pentru romanii veniti din afara tarii si plasati in carantina vor fi folosite in continuare.

CITESTE SI: O noua turbogiratie la Timisoara. Seful Directiei Tehnice, Culita Chis: E cadoul meu pentru primar, de ziua lui 

Primaria Timisoara vrea sa le dea o noua destinatie. Un proiect de hotarare urmeaza sa fie pus pe masa consilierilor locali, care vor trebui sa decida daca aici vor fi sau nu cazati oamenii strazii.

Cum acesti oameni pot deveni foarte usor purtatori ai virusului, si il pot trimite la fel de usor mai departe, municipalitatea vrea sa ii cazeze in containere, in acest fel fiind mai usor de oprit si raspandirea bolii. Astfel, oamenii strazii nu ar mai ajunge la Spitalul Judetean sau la Municipal pentru a fi testati si cazati acolo pana la aflarera rezultatelor.

Persoanele fara adapost fiind testate si cazate în cele 20 de containere sociale, astfel nu se vor consuma un numar mare de teste pentru aceeasi persoana care daca ar fi in strada ar ajunge de nenumarate ori la Serviciul triaj a celor 2 spitale„, se arata in raportul de specialitate atasat proiectului ce va fi supus votului consilierilor.

La Padurea Verde, oamenii strazii vor primi, pe langa cazare, si trei mese pe zi, vor avea parte de igienizare si vor fi ingrijiti de echipe medicale.

Containerele in care ar putea fi cazate persoanele fara adapost au fost amplasate la Padurea verde inca de la jumatatea lunii martie.

La Padurea Verde, la marginea Timisoarei, containerele instalate de Primaria Timisoara au cate 3 paturi, toaleta si dus proprii si sunt conectate la apa si energie electrica.

 

Exit mobile version