Opinia Timisoarei

Constantin Ostaficiuc, candidat pentru presedintia CJT: Nu poti sa minti oamenii, trebuie sa le spui adevarul

TIMISOARA. Candidatul PDL pentru presedintia Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, considera ca la jumatatea campaniei electorale, mesajul partidului sau este bine receptat si este convins ca lumea nu va alege discursurile populiste.

Am trecut de jumatatea campaniei electorale. Cum simtiti ca merg lucrurile?

Ma simt in forma, am strabatut mai mult de jumatate din judet, am fost in 54 de localitati din Timis pana acum. Am intalnit oameni extraordinari peste tot cu care am stat de vorba. si-au spus ofurile, le-am prezentat si realizarile. Peste tot am avut discutii foarte bune, cu o singura exceptie, la Racovita, unde fostul nostru coleg primar a pus o trupa sa faca o presiune pe noi, dar am evitat un conflict. La Racovita, orice afis punem, ni se rupe. Vreau sa fac o remarca: cu exceptia Racovitiei, a fost o campanie decenta. Remarc faptul ca nimeni nu a atacat familii, nu au fost atacuri la persoana. Sunt discutii, unele populiste, altele pe proiecte. Cred ca in 10 iunie, seara, putem sa fim linistiti toti si sa stam de vorba unii cu altii. Eu sunt convins ca voi castiga alegerile. Lumea ma stie ca nu reactionez indiferent de adversar, ca am acea diplomatie. Vreau sa-i am parteneri in urmatorii ani pe cei care sunt in competitie cu mine.

In Timisoara unde sunt cei mai multi alegatori cum merge campania?
In Timisoara merge bine. Am facut si o promovare a candidatului nostru, dr. Gheorghe Noditi, la Primaria Timisoara. Chiar sambătă a avut loc o actiune reusita, cu merele. Relatia unui vot sanatos cu un mar mi se pare o idee extraordinar de frumoasa. Discutam de posibilitatea de a vota frumos, in ideea ca doctorul Noditi este unul dintre cei care redau speranta multor oameni.

Ati identificat noi prioritati?

Lumea a fost de acord cu prioritatile pe care mi le-am stabilit. Prioritatea mea numarul 1 este sanatatea si, repet, avem nevoie de un Spital Judetean modern, avem nevoie de o maternitate noua, avem nevoie de un institut de oncologie. Au mai fost si alte discutii legate de intrarile in oras pentru care le-am prezentat si variante, care sunt gandite de mai multi ani si urmeaza a fi realizate in functie de sumele alocate.

Unde este mesajul cel mai bine receptat si in ce zone se poate spune ca „suferiti”?

Mesajul este bine receptat peste tot. Am avut sute de oameni in toate localitatile in care am fost prezenti. O data la patru ani, te duci si stai de vorba cu oamenii si le arati ce ai facut. Daca oamenii sunt de acord cu ceea ce ai facut, te voteaza. Daca nu, nu-ti mai dau votul. Eu am avut in acesti patru ani un mod mai deosebit de a-mi exercita functia de presedinte al Consiliului Judetean, in sensul ca nu am taiat prea multe panglici si nu am iesit in presa cu fel de fel de laude. De aceea, am decis ca in aceasta campanie sa prezint realizarile impreuna cu echipa mea.

Faptul ca avem o campanie decenta ne arata ca Timisoara va alege proiectele si nu discursurile populiste?

Eu asa sper! in acesti 20 si ceva de ani au fost suficiente discursuri populiste. intr-o campanie electorala oricine poate declara orice. Eu am preferat varianta lucrurilor corecte si nu a populismului. Nu exista promisiuni, nu exista minciuni, exista niste realitati. Am fost in niste localitati unde stiu ca in urma cu un an sau doi m-am angajat la unele investitii care nu s-au realizat. M-am dus si am vorbit cu oamenii si le-am spus: „da, aveti dreptate, asta nu s-a realizat”. De exemplu, am fost la Brestovat si mi-am inceput discursul cu faptul ca drumul de la Topolovat la Brestovat nu a fost inca refacut. stiti foarte bine ca am asteptat implementarea proiectului de la Berzovia-Buzias-Brestovat-Lipova. Nu s-a realizat si este inca in faza de proiect la Ministerul Dezvoltarii Regionale. Dar, le-am spus oamenilor ca exista o solutie: asfaltarea drumului Topolovat-Lucaret pentru care sunt bani si a fost lansata licitatia. Nu poti sa minti oamenii, trebuie sa le spui adevarul.

Ce le transmiteti timisenilor?

Sa aiba incredere in mine si in echipa mea, vom lucra in continuare pentru Timisoara si Timis. Judetul Timis va fi intotdeauna pe primul loc si aceasta va fi tinta mea cat voi trai. (P)

Exit mobile version