Opinia Timisoarei

Consilierul judetean PNL Leontin De Maio s-a ales cu dosar penal pentru ca a refuzat testul cu aparatul etilotest si sa i se recolteze probe biologice

TIMISOARA. Nu a vrut sa fie testat cu aparatul etilotest si sa ii fie recoltate probe biologice. Este isprava consilierului judetean al PNL, Leontin Nicolae De Maio, care de la sfarsitul acestei saptamani s-a ales cu dosar penal in urma unei actiuni a politistilor timiseni.

A fost prins in noaptea de vineri spre sambata, in jurul orei 5 dimineata. Oamenii legii spun ca acesta nu a vrut nici macar sa sufle in aparatul etilotest, asa ca a trebuit sa fie rugat sa i se ia probe biologice, dar el a refuzat sa fie testat de medici.

„Putea sa nu fi fost baut si sa sufle si nu se alegea cu nimic. A doua varianta era sa fi fost baut si sa se incadreze la contraventie. I se lua permisul si pleca mai departe. A treia varianta era sa fi fost cu peste 0,4 alcool in aer expirat si se alegea cu dosar penal. Dar a refuzat sa ii fie recoltate probe biologice, fapt pentru care i s-a facut dosar penal”, a spus Emil Andrei, purtator de cuvant IPJ Timis.

Potrivit oamenilor legii, mai departe se instrumenteaza cauza, se inainteaza la procuror si acesta decide ce se intampla. Poate sa dea Neinceperea Urmaririi Penale sau, daca se confirma faptul ca a consumat alcool si a urcat la volan, se poate dispune trimiterea in judecata.

Consilierul judetean nu a raspuns apelurilor Redactiei Opinia Timisoarei pentru a comenta intamplarea.

In urma actiunii politistilor timiseni, alti 6 conducatori auto s-au ales cu dosar penal pentru ca au condus sub influenta bauturilor alcoolice. Oamenii legii au mai dat si 10 amenzi in acest sens.

Exit mobile version