Opinia Timisoarei

PNL Timis vrea transport gratuit si pentru liceeni in Timisoara, desi RATT concediaza 200 de oameni

TIMISOARA. Alesii locali ai PNL sunt nemultumiti ca numai elevii de gimnaziu si studentii pot sa circule gratis cu mijloacele de transport in comun din Timisoara. Ei au depus un proiect de hotarare pentru a le oferi gratuitate si liceenilor.

Aceasta, desi RATT a anuntat in urma cu cateva zile ca da afara inca 200 de oameni din cauza situatiei financiare in care se zbate regia.

In prezent, elevii de liceu isi pot face abonamente cu 50% reducere, suma decontata de Ministerul Educatiei. Alesii PNL vor sa se gaseasca o solutie si pentru acestia, asa cum s-a gasit pentru studenti, care primesc 50% de la minister si 50% de la Consiliul Local Timisoara.
„Elevii pana in clasa a VIII-a beneficiaza de gratuitate pe mijloacele de transport in comun. Si studentii, cu suport 50% de la minister, 50% de la autoritatile locale, iar liceeni nu beneficiaza. Este o practica internationala de a i se asigura gratuitate prin simpla prezenta a unui card care sa ateste ca e student sau elev, dar numai noi nu vrem sa intelegem asta. Studentii din Romania beneficiaza de gratuitate si in strainatate. Proiectul este deja depus, inregistrat in consiliul local”, a declarat Nicolae Robu, presedintele PNL Timis.

Alesii PNL nu au discutat inca cu partenerii lor de coalitie, insa asteapta suportul tuturor fortelor politice din Consiliul Local Timisoara. Ramane de vazut daca si alti consilieri locali sunt de acord cu ideea national liberalilor.

Exit mobile version