Opinia Timisoarei

Condamnari in Dosarul ‘Posta Romana’: Fostul ministru Nagy – 3 ani si fostul director Toader – 6 ani de inchisoare

Fostul sef al Postei Romane, Dan Mihai Toader, a fost condamnat la 6 ani de inchisoare, iar fostul ministru al Comunicatiilor, Zsolt Nagy, a primit 3 ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare. Au fost condamnati si alti doi directori executivi ai Postei, cate 5 ani, in dosarul „Posta Romana”.

In schimb, fostul ministru al Justitie Tudor Chiuariu a fost achitat. Deciziile nu sunt definitive si pot fi atacate cu recurs.

Mihai Toader, fostul directorul general al Companiei Nationale Posta Romana, a fost condamnat in dosarul privind terenul atribuit Postei, potrivit deciziei de marti a instantei supreme.

Andrei Marinescu, directorul executiv al Directiei de Dezvoltare Strategica al CNPR, a fost condamnat la cinci ani si jumatate de inchisoare, iar pe Emanoil Lepadatu, directorul economic executiv al CNPR, la cinci ani de detentie.

Ioan Folfa, administratorul societatii Topcadex 99, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei.

In acelasi dosar, scrie MEDIAFAX, fostul ministru al justitiei Tudor Chiuariu a fost achitat in dosarul referitor la avizarea consultativa a HG 377/2007 privind terenul din Calea Victoriei 133-135, de catre un complet de trei judecatori al inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In schimb, fostul ministru al Comunicatiilor Zsolt Nagy a primit 3 ani si sase luni de inchisoare cu suspendare.

Deciziile nu sunt definitive si pot fi atacate cu recurs.

Exit mobile version