Opinia Timisoarei

Concurs de proiecte de diploma la Facultatea de Mecanica a Universitatii Politehnica Timisoara

TIMISOARA. Facultatea de Mecanică a Universității Politehnica Timișoara, în colaborare cu Fundația Politehnica, a organizat cea de-a treia ediție a Concursului de proiecte de diplomă, adresat studenților de la programele de studii de licență, care iși desfășoară activitatea de elaborare a proiectului de diplomă în cadrul laboratoarelor facultății.

Scopul acestuia este de a oferi firmelor posibilitatea de a-și selecta viitorii ingineri, de a evalua nivelul la care se lucrează în cadrul facultății și de a veni cu propuneri și sugestii pentru îmbunătățirea activităților didactice desfășurate în Facultatea de Mecanică.

Concursul s-a desfășurat în două etape. În faza preliminară, organizată între 19 – 30 iunie 2023 în cadrul examenului de susținere a proiectului de diplomă, comisia a selectat cele mai bune proiecte de diplomă. În etapa finală, care a avut loc în 3 iulie 2023, studenții calificați de la fiecare specializare au participat la o nouă susținere, în fața unei comisii neutre, formate din specialiști proveniți de la firmele care susțin acest concurs: Hella România, SIPA Engineering România, Vitesco Technologies Engineering România, Berg Banat și Zoppas Industries România.

Comisia de evaluare a urmărit o serie de criterii, printre care structura și forma de redactare a proiectului, conținutul acestuia, contribuțiile originale, dar și posibilitățile de aplicare a rezultatelor.

La final, juriul constituit din reprezentanții firmelor a acordat următoarele premii, atât studenților, cât și coordonatorilor:

Exit mobile version